Select Page

Sony HDR HC1E

Sony hdr hc1eNet een dag voordat we op vakantie vertrokken naar Bretagne kwam hij binnen. Mijn nieuwe aanwinst: een High Definition Videocamera. De Sony HDR HC1E. Alhoewel ik er nog geen ervaring mee had heb ik hem naturlijk toch mee genomen. Ik heb enkele tapes volgeschoten en bij thuiskomst was het resultaat werkelijk verrassend. Wat een verbluffende kwaliteit!
Ik ben me nu verder aan het verdiepen in de mogelijkheden van dit prachtige apparaat. Ondertussen heb ik de HD filmpjes natuurlijk al op mijn computer gezet. Via een Firewire kaart en Windows Media Encoder was dat een fluitje van een cent. Ik heb de opnames bewaard als DV (dus de normale) kwaliteit. Die bestanden zijn al zeer groot: 12 gigabyte voor 60 minuten.
Als het goed is krijg ik vandaag of morgen Ulead VideoStudio 10 Plus binnen zodat ik de opnames kan editen (in HD kwaliteit). En natuurlijk zal ik mijn experiment dan hier neer zetten.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Henk-Jan Winkeldermaat

  Heel veel succes Hans… prepare voor veel zogenaamde ‘edit-nachten’, wallen onder de ogen, maar veel voldoening. Ben benieuwd naar die editsoftware, klinkt indrukwekkend. Ik ben een beetje klaar met Windows Movie Maker, dus ben me ook aan het oriënteren. Succes! HJ.

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Divx video: een korte tutorial

  Bakkel wil graag weten hoe ik dat gedaan heb met die DIVX video in deze posting. Vandaar even een korte uitleg. 1. High Definition videoHet vertrekpunt was een video die ik met mijn Sony hdr hc1e had opgenomen in High Definition (6 minuten = 1.13 …

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This