Select Page

Transformatie van de wil

Ik ben bezig met het boek Presence te lezen van Peter Senge, C. Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers. De ondertitel van dit boek is: ‘Een ontdekkingsreis naar diepgaande verandering in mensen en organisaties.’ Van Jaworski heb ik al eerder het boek: Synchroniciteit gelezen.
Het boek Presence staat bol van de inspirerende ideeën en één daarvan sprak me bijzonder aan:

“George Bernard Shaw heeft de transformatie van de wil die uit presencing voortvloeit bijzonder fraai onder woorden gebracht toen hij zei: “Hierin schuilt de ware vreugde van het leven, gebruikt te worden voor een doeleinde dat u als groots beschouwt; een kracht van de natuur te zijn in plaats van een koortsachtige, zelfzuchtige klomp kwalen en klachten, die klaagt dat de wereld zich niet wil wijden aan het scheppen van uw geluk.””

Relevante eerdere postings:
Prachtig en indrukwekkend
Winstjagende softies gezocht

Technorati tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This