Op een weblog moet je niets verkopen, maar het kan wel leiden tot meer verkoop

Ik lees net Laura Babeliowsky’s interessante weblog: Get Clients Marketing en Acquisitie Tips. Heel interessant om je eens in te verdiepen. Een posting die ik er eens uit ligt is die gaat over de vraag of je weblogs nu inzet om iets te verkopen. Volgens Laura moet je op een weblog dat dus juist niet doen. En daar ben ik het mee eens. Maar leidt je weblog echt tot meer verkopen?  Dat denk ik (met haar) van wel. Laura zet de zaken eens op een rijtje waarom weblogs zo’n krachtig instrument kunnen zijn. Ze baseert zich op de weblog CopyBlogger.

“Het gaat erom dat je mensen waardevolle kennis geeft waar ze behoefte aan hebben. Dat is waar je uiteindelijk de ideale "koopomgeving" mee creëert. Dit gebeurt op zeven manieren:

  • je straalt autoriteit uit – mensen respecteren anderen die autoriteit zijn op een bepaald gebied en geven aan hen de voorkeur om zaken mee te doen
  • integriteit – je hebt een plek waar je je integriteit kunt laten zien
  • geloofwaardigheid – je maakt duidelijk dat je te vertrouwen bent, zodat je twijfelende klanten over de streep trekt
  • familiariteit – na een tijdje krijgen je lezers het gevoel dat ze je persoonlijk kennen, zodat ze sneller hun koopbeslissing nemen
  • betrokkenheid – door het interactieve karakter van het weblog maak je participatie mogelijk waardoor je de relatie met je lezers versterkt
  • je levert bewijs – je blog laat zien aan je lezers dat anderen je ook lezen en enthousiast over je zijn, dat zet aan het ook te zijn
  • eerlijkheid – dit is echt een cruciale factor om succesvol te verkopen en met je blog kun je laten zien dat je het bent”

Een mooi overzichtje vind ik!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This