VideoEgg en TypePad

Dat ging dus goed. Die proef bedoel ik met VideoEgg. Daarbij heb ik in VideoEgg met mijn webcam een filmpje opgenomen, een bericht gemaakt en daarna gepost naar mijn blog. Het resultaat zie je in de vorige posting.

Hoe werkt het?
Heel simpel eigenlijk. Gewoon kiezen voor webcam, camcorder, mobile device of het toevoegen van een file. Ik heb gewerkt met mijn webcam. Daarbij kon ik simpel het volume instellen en opnemen. Na het opnemen kun je de video editen (begin en eind en stukjes wissen). Daarna kun je de video uploaden, vergelijkbaar als bij Dailymotion e.d..
Tijdens het uploaden kun je al je bericht maken voor je blogposting. Het enige wat je kunt doen is een titel en een stuk tekst. Volgens mij kun je geen links e.d. aanbrengen en ook geen categorieën uit TypePad toevoegen.

+ punten:
Hele simpele layout
Bedieningsgemak
Kwaliteit van de videos
Ondersteunt heel veel videoformaten
Converteert de videos direct naar flash in je blogposting
Diverse inputmogelijkheden: webcam, camcorder, mobile device, files (dus ook screencasts)
Diverse mogelijkheden om video te sharen: email, blogposting, permalink, java, html
Videos zijn ook te markeren als private waardoor ze dus niet zichtbaar zijn
Diverse upload mogelijkheden (blogger, typepad, ebay en my videos)

– punten:
Geen mogelijkheid voor het toevoegen van je TypePad categorieën
Geen mogelijkheid om html te gebruiken in het bericht
Lengte van de video maar 5 minuten
Nog geen mogelijkheid voor tagging
Nog geen statistieken voor de videos

Je leest meer in de FAQs en de diverse artikelen in de bladen.

Ik ga eens kijken of ik dit kan gaan gebruiken als ik op een seminar oid ben als een soort introductie. Maarten bedankt dat je me op het spoor hebt gezet.

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This