Trendwatching.com: Customer-made

De nieuwe briefing van Trendwatching.com is uit en gaat dit keer volledig over co-creation. Onder de titel Customer-Made. Heel veel praktische voorbeelden geven aan wat deze trend nu eigenlijk is. In ieder geval niet alleen maar het vragen om feedback nadat een product of dienst is gelanceerd. Nee, het gaat er juist om dat de klant betrokken wordt in het proces van meedenken, voordat er een product of dienst is. Je wilt een ‘ongoing conversation’ hebben met je afnemer: de consumens (ja en dat is meer dan iemand alleen maar voor je product of dienst betaald).
Lego wordt ook als voorbeeld genoemd. Donderdag ga ik naar een Toplecture van Mark Hanssen van Lego. Hij is Chief Experience Officer (jawel!), waarin natuurlijk deze trend zeker aan bod zal komen, want de titel van de presentatie is: The power of Communities & Co-Creation.

Meer voorbeelden van hoe bedrijven het aanpakken lees je dus in deze Customer-Made briefing. En bedenk:

“Oh, and if fear of a deluge of complaints and requests is holding you back: remember the deluge is already happening behind your back, and that if YOU aren’t listening to your smart, able customers, someone else definitely is!
There are undoubtedly many other fears you may have, but there’s a solution for every problem.”

Duidelijk dus dat dit ook weer een wending is. Namelijk in ons denken over de consumens, onze product development, over onze relaties en onze conversaties. Tja, en daar is durf voor nodig. Vandaar dat we er nog (te) weinig van zien.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This