Kinderen leren je te wenden: Wendingsinzicht nummer 5: als kinderen zo’n prachtig effect hebben op één ‘wender’, wat zouden ze dan voor u, uw organisatie en deze wereld kunnen betekenen?

Anneke Langenhuijzen
stuurde me een prachtig tekst met haar ervaringen met betrekking tot
wenden met daarin maar liefst 5 inzichten. Ik zal ze hier 1 voor 1 de
revue laten passeren de komende dagen. 

Terug naar het wendingverhaal. Via 2B Kind leer ik zoveel over het wendingsproces. Ik mag vooropgezette plannen loslaten, meegaan met de ‘flow’, de kinderen als unieke mensen met unieke denkbeelden benaderen. Ik leer in het NU te zijn en in het NU in mijn passie te blijven. Ik hoop dat dat inspirerende woorden mogen zijn voor andere wenders.

Tot slot nog iets ter overdenking… Wendingsinzicht nummer 5: als kinderen zo’n prachtig effect hebben op één ‘wender’, wat zouden ze dan voor u, uw organisatie en deze wereld kunnen betekenen?

 

Wendingsinzicht nummer 1: bepaal niet voor kinderen waar ze zich het fijnste voelen. 
Wendingsinzicht
nummer 2: ga er niet automatisch vanuit dat je weet wat er in de
belevingswereld van een kind omgaat. Kinderen hebben zoveel meer in de
gaten dan wij denken.
  
Wendingsinzicht nummer 3: leg
iemand niet jouw beelden en gedachten op, maar haak in op zijn belevingswereld
en ga daarmee aan de slag.
  
Wendingsinzicht nummer 4: wat is
de betekenis van diploma’s, kennis in je hoofd stampen en dure opleidingen? En
welke plaats verdient ervaringsgericht leren?

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This