Engbert Breuker in Casa Luna uitzending

Casa_luna
In deze uitzending van Casa Luna een gesprek met Engbert Breuker, Chief Emotions Officer van Pentascope.
 

Klik op de play knop van het spelertje of download de file door op het pod-icoontje te klikken.

Podcast Casa Luna: Engbert Breuker van Pentascope.
(23.4 mb, 58.35 min, mp3)

Shownotes:
Pentascope
Casa Luna
Engbert Breuker
Posting: Pentascope een schitterende organisatie

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Hans Mestrum

  Overigens kreeg ik een mooi mailtje van de NCRV redactie mbt het overnemen van de uitzending waaruit blijkt dat er gelukkig ook mensen zijn die meedenken en niet op de audiorechten gaan ‘zitten’:
  “Dag Hans, dat lijkt me prima. We hebben veel positieve reacties gekregen op dat gesprek en er goede herinneringen aan. Zegt het voort!”
  Casa Luna redactie: bedankt. Klasse! Connecting & sharing 😉

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Pentascope: Schittend Organiseren

   "Schitterend organiseren sluit aan bij een onderstroom die al enige jaren in ontwikkeling is. Een onderstroom die gaat over zaken als anders omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar, over andere waarden dan winst en winstmaxima…

  Antwoord
 3. Marusjka Lestrade-Brouwer

  Dag Hans,
  Heb over al je berichten gezworven en er zit veel inspirerends bij.
  Ben nu naar je podcast van Casa Luna aan het luisteren. Heel interessant. Ik luister vaker naar Casa Luna maar deze uitzending heb ik niet gehoord.
  Wel is het verhaal van Engbert heel idealistisch en er zit absoluut gevaar bij dat er een paar kletskousen met het ideaal aan de haal gaan. De kans dat het bij anderen verzandt in een wolkerigheid die niets concreets meer heeft is heel erg aanwezig.
  Ik ‘betrap’ me er op dat ik met onze mensen zo probeer te werken maar dat niet iedereen dit aankan. Overigens ook in de politieke organisatie niet. Het is iets wat een aantal hoger opgeleiden aanspreekt maar wat op de werkvloer echt niet altijd overkomt. Soms moeten er gewoon dingen gebeuren, gedaan worden in een hoog tempo en heb je niet de tijd om op microniveau deze filosofie uit te werken. Het is een systeem dat past bij mensen die met het hoofd werken; dan zit je al bij hoger opgeleiden. Ongetwijfeld zal het bij sommige andere groepen ook wel aanslaan maar niet als compleet verhaal. Er wordt een heel zwaar beroep gedaan op zelfwerk- en redzaamheid en dat is niet iedereen gegeven. Het hanteert een ideaaltypisch mensbeeld. Verder wordt er uitgegaan van 93% werk dat met het hoofd gedaan wordt maar er zit veel werk in deze maatschappij dat een verlengde is van pure productie en in die zin geen hoofdarbeid is. Kortom: ik vind het een ideaal systeem als je met gelijkgestemden in een organisatie werkt.
  Volgens E moet je bij reorganisatie/ontslagen de minst passende persoon iets anders aanbieden; ook dat is niet altijd mogelijk, ook al probeer je een andere opleiding of i.d. aan te bieden. Zou overigens wel heel goed zijn!
  Ik vind het echt een geweldig verhaal maar het is wel heel erg roze. Ik zou zelf het liefst in een organisatie werken waar iedereen dit aanhangt maar zo is het helaas niet en zo kan het waarschijnlijk ook niet overal zijn. Maar het is de moeite waard om na te streven en inspirerend blijft het!
  Groeten,
  Marusjka Lestrade-Brouwer

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This