Select Page

Aan het wenden: Joke Lunsing

Aan Klaar om te wenden hield ik een gevoel over van …’ok, leuk, maar wie is hierdoor getriggerd en wat gaan ze doen’? Ik ging dat dus aan bezoekers vragen en zo ontmoette ik Joke Lunsing. Een fris mens met een open en lieve uitstraling waar ik makkelijk op afstapte om een gesprek aan te knopen. En van Hans mag ik over haar op zijn weblog iets schrijven, waarvoor dank!

Op 31 maart zat Joke nét middenin een overstag manoeuvre (om maar even in de terminologie te blijven). Ze had ontdekt dat ze uitstekend functioneert in een beetje chaotische, organische, creatieve omgeving en waar zij tot dan toe werkte moest ze zich aan programma’s, plannen en regels houden. Toen ik haar sprak was ze net overgestapt naar een nieuwe baan bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden waar zij dacht wél een verschil te kunnen maken.

Joke wil écht de studenten de koers laten bepalen, daarin meedenken, handvatten en instrumenten aanreiken waarmee studenten zelf hun ontwikkeling vorm kunnen geven. Dat begint bij het helpen ontdekken van hun passie, hun droom. Ik gun het persoonlijk iedereen om daadwerkelijk te voelen wat zijn of haar hart sneller laat kloppen, ik geloof dat mensen die met hun droom bezig zijn, een enorm risico lopen om heel gelukkig te zijn of te worden. Joke dus ook!
Joke is er verder nog toe in staat om op een hele coachende manier de studenten te laten ontdekken dat als je iets droomt, en er vervolgens je schouders onderzet, dat je dromen dan bereikbaar zijn. Dat eigenlijk geen droom onrealistisch is. Geweldig toch? Ik hoopte van harte dat zij hier inderdaad invulling aan zal kunnen geven in haar nieuwe baan.

Afgelopen week sprak ik haar weer. In Leeuwarden, op haar werk. Het toeval wil dat zij precies die dag uitgenodigd was door de directeur om te gaan lunchen. Toen ik haar sprak had ze een grappige uitdrukking op haar gezicht: haar ogen stonden héél verbaasd en haar mond lachte zo breed dat ik dacht dat hij niet verder kon. Ze had namelijk te horen gekregen dat zij de ruimte krijgt om invulling te geven aan haar wens! Het feit dat zij visie en initiatief heeft getoond heeft een goede voedingsbodem gevonden. Eigenlijk doet de directeur met háár wat zij met haar studenten wil doen: faciliteren, inspireren, helpen. Dat klopt dus als een bus.

Ik zorg ervoor dat ik voeling houd met wat Joke allemaal gaat uitspoken en neem me voor om waar mogelijk te helpen met raad en eventueel daad en door mijn netwerk aan haar open te stellen. Let’s connect!

(toegevoegd door Hans Mestrum: bijdrage van Sanne Roemen)

Technorati tags: klaar om te wenden

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

3 Comments

 1. Willem

  Wat sjiek: een gastschrijver!

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha willem, ja leuk he. Ik heb die trouwens al vaker gehad: edwin van de merbel over captivate, chris verra over weblogs in de klas, kitty janssen van Orion College en albert boswijk van ecee.

  Antwoord
 3. 42

  Gastpost op Hans on experience

  Op het weblog van Hans Mestrum kan je een enorme schat aan informatie vinden over het event ‘Klaar om te wenden’, georganiseerd door het Center for Human Emergence. Onder andere audio en video van de sprekers. Hans heeft daarnaast een

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This