Select Page

Gratis seminars hoeven niet gratis te zijn als ze maar wat waard blijken te zijn (achteraf)

Dit vind ik een idee waar ik achter sta. Martijn Aslander (let op: hij heeft een nieuwe TypePad weblog) gaat niet meer naar seminars die geld kosten. Daar zullen organisatoren niet wakker van liggen, maar zijn idee vind ik de moeite waard. Hij zegt nl. dat hij zelf ook zijn kennis, netwerk, ideeën, aandacht in brengt en daarvoor hoeft hij niet betaald te worden. Andersom dus ook niet. Hij stelt voor om op het eind te vragen wat het seminar waard was en wat de bezoekers er dan voor over hebben. En denk hier eens over na:

“Wat mij betreft kun je deze trend ook wel scharen onder het Web 2.0 fenomeen. Knowledge wants to be free en als je een beroep doet op de kostbare tijd van mensen, zorg er dan ook voor, dat iedereen zijn kennis en inbreng kan komen delen. Hoeveel bijeenkomsten worden er wel niet georganiseerd dagelijks, die maar een fractie benutten van het aanwezige potentieel?”

Overigens, ik denk dat dit fenomeen steeds meer zal gaan gelden. Ik word zelf ook steeds vaker gevraagd op seminars om daar aanwezig te zijn en er eventueel iets over te schrijven (vantevoren of er na). Kennelijk is er dan die waarde waardoor ik geen entreeprijs hoef te betalen. Martijn gaat dus nog verder en zegt dat iedere deelnemer wat inbrengt van waarde. En je kunt pas op het eind beoordelen wat jij er aan waarde voor hebt teruggekregen. En dat is je dan waarschijnlijk ook wel wat waard.
Hij noemt in zijn posting overigens ook nog enkele interessante bronnen. Maar als je dit interessant vindt kun je zelf wel bij Martijn gaan kijken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This