Select Page

Video autoplayer uitproberen met wmv file

Fransamsterdam is TypePad aan het uitproberen voor de ‘overstappers’ van web-log.nl. Altijd interessant om dat eens te volgen. Ik kwam daarbij ook een mooie toepassing tegen om je WMV video rechtstreeks hier te laten spelen. Dat probeer ik dus even uit met mijn MSN Messenger screencast die elders staat. Fransamsterdam kan dat ook met andere formaten? Misschien wil je het eens uitleggen.

Update: Ik heb het filmpje even onder continue balk gezet, anders begint hij steeds opnieuw te spelen. Weet iemand hoe je dat uit zet. Ik hebt autostart al op false staan. Ook merk ik dat je het scherm af en toe moet refreshen omdat het oorspronkelijke filmpje dan wegvalt. Een beweging met de muis is dan voldoende.
Het werkt dus nog niet zo goed vind ik.


About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Huub van Burken

  Hi Hans, ik geloof dat het erg eenvoudig is om allerlei mediaformats te laten afspelen binnen websites/blogs. Zelf gebruik ik dit bijvoorbeeld voor het laten afspelen van een Cumbbia radio-zender op een weblog over een jongentje wat ik samen met vrienden, collega’s en familieleden heb geadopteerd.
  Zie: http://italiaans.blogs.com
  Deze code gebruik ik hier:
  embed src=”http://www.radiocumbia.com/reproducctores/listen.asx“ autostart=”true” loop=”true” hidden=”true” /embed
  (met haakjes, maar die laat je blog niet zien zag ik 🙂
  Ik heb deze code in de source verstopt voor de zin “Op deze site staan nieuwsbrieven, foto’s, muziek en vanalles wat te maken heeft met het leven van ‘onze’ Pepe!” En je krijgt nu automatisch dezelde muziek te horen op de site als wanneer je zou klikken op het woord “muziek”. (enig nadeel hier is dat de zender een zender is uit Lima, Peru, waar ze nogal eens liggen te slapen als wij wakker zijn 😉
  Maar het bestand listen.asx kun je vervangen door andere media bestanden. Makkelijk dus 🙂

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha Huub, dat wist ik niet. Bedankt! Is wel handig.

  Antwoord
 3. Bakkel

  Ik weet niet of je hem al wist, maar check deze link eens: http://cit.ucsf.edu/embedmedia/step1.php Alle code’s die je nodig hebt voor de diverse file’s.
  btw, ik had dezelfde problemen met de autostart. Volgens mij is dat gewoon een bug!

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  @bakkel: Wow Michel dit is een mooie link. Nee kende ik nog niet, maar is wel wat ik zoek. Wat is dat toch mooi die blogosphere 😉
  Thx!

  Antwoord
 5. fransamsterdam

  Ik heb geen flauw idee wat het is. Als ik het mij goed herinner kwam ik het videootje wat in het linkje eronder staat – dat carnavalsfilmpke – tegen op een seniorensite van onze onvolprezen zuiderburen. Die gaven er een simpele knip en plakcode bij, dus die heb ik geprobeerd en dat werkte. Vervolgens geprobeerd of het ook met andere files werkte en ja hoor. Dus helemaal gelukkig. En bij mij stopt ie keurig aan het eind, maar ik heb autostart nu ook op false gezet want ik ken het filmpje nu wel…
  Rara jongens, die ouwe Vlamingen.. 🙂

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This