Uniek event met Herman Wijffels en Ervin Laszlo: Ben jij klaar om te wenden?

Soms kom je van die pareltjes tegen waar je gewoon even stil van wordt. Dit is er een. Gisteren kreeg ik de vraag van Sebastien (jawel de student in podcast POE-113-20051224) of ik op een event wil bloggen. En wat voor een event! Ik voelde me vereerd met die vraag. Het gaat om een event van Center for Human Emergence Nederland, namelijk Ben jij klaar om te wenden?. De ondertitel van het event is: Wil je meewerken aan de toekomst van Nederland? Het wordt op 31 maart gehouden in deFrabrique in Maarssen
En als je het programma zo bekijkt en de sprekers dan weet ik zeker dat het een zeer boeiende avond wordt. Bekijk dit lijstje van de sprekers maar eens:

– Herman Wijffels, neemt afscheid van de SER
– Ervin Laszlo, oprichter van de Club van Boedapest
– Don Beck, oprichter van Spiral Dynamics Group en Center for Human Emergence
– Peter Merry, directeur CHE Nederland, schrijver van het boek evolutionair leiderschap

“Marianne de Jager van het Center for Human Emergence (NL) licht de achtergrond van de avond toe en introduceert de sprekers. Oud Rabo- en SER-voorzitter Herman Wijffels opent met zijn beeld van wat er in Nederland aan de hand is. Grondlegger van het systeemdenken, Ervin Laszlo, zet de zaak in groter perspectief. Na een korte pauze laat Spiral Dynamics Integral specialist Don Beck zien waar we als land staan in onze ontwikkeling. Peter Merry, evolutionair veranderingsdeskundige, schetst het leiderschap dat nodig is om constructief een nieuwe stap te maken. Tussen de sprekers wordt er op creatieve manier gelegenheid gegeven met anderen van gedachten te wisselen.”

“Nederland is op een cruciaal punt in z’n ontwikkeling. Oude manieren van doen lijken niet langer te werken en nieuwe wegen moeten zich nog aandienen. In deze kritieke tijden is de spanning voelbaar: wordt het terugval of doorbraak? Het Center for Human Emergence Nederland – CHE (NL) – is opgericht om de doorbraak te faciliteren naar een hoger niveau van zijn en een graad van organisatie die past bij de complexiteit van de uitdagingen waar we nu voor staan. Wat wij in ons land doen, zou goed kunnen dienen als voorbeeld voor de rest van de wereld.”

Tja, daar hoe ik natuurlijk niet veel meer aan toe te voegen. Ik heb al vaker Herman Wijffels en Ervin Laszlo hier aangehaald. Vooral de video van de uitzending met Herman Wijffels over natuurlijk leiderschap en de posting: We leven in een tijd van trendbreuken passen hier perfect bij. Daarin staat ook de video met hem over dienend leiderschap.
Prachtig om deze mensen nu eens aan het woord te horen. En als het een beetje mee zit kan ik wellicht ook nog een podcast interview houden met iemand van CHE en wellicht een spreker.
Kom je ook naar deze prachtige avond? Voor de entreerpijs (75 euro, 25 euro voor studenten en 125 euro als je een student wil sponsoren) hoef je het niet te laten lijkt me. Je kunt je via de site aanmelden.

Technorati tags: , , , , , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Sébastien Willems

  Hey Hans (en anderen),
  Misschien leuk om te weten.. 2Yellows is ook betrokken bij CHE en “Klaar om te wenden?” en heeft een meetingpoint gemaakt. Deze is te bereiken via http://community.klaaromtewenden.nu
  Dus neem binnenkort eens een kijkje zou ik zeggen. Er gaat daar van alles gebeuren!

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Klaar om te wenden?

  De samenkomst Klaar om te wenden? beschreefikal eerder. Ik ben gevraagd om er verslag van te doen via mijn weblog en wellicht een podcast. Daarnaast heb ik een aantal vooraanstaande bloggers aanbevolen om er aanwezig te zijn. Deze zullen deze week ben…

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Klaar om te Wenden | Peter Merry - [...] Blog (in Dutch) and recordings here by Hans Mestrum This entry was posted in Ongoing reflections and…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This