Select Page

Screencast Google Analytics: geo location

Google Analytics vind ik een prachtige tool. Ik ga daar eens een paar screencasts van maken. De eerste vond gaat over geo location. Je kunt op een map zien waar je bezoekers vandaan komen en hoe vaak ze je weblog bezocht hebben. Natuurlijk kun je dat in allerlei andere statistiekoverzichtjes ook wel zien, maar ik vind het grafisch fraai en ik krijg er meer gevoel bij omdat het op een kaart staat. Kijk zelf maar eens naar een van de verschillende versies van deze screencast op mijn screencasting weblog.
Binnenkort dus meer screencasts over Google Analytics.

Links naar de postings met  de screencast Goolge Analytics: geo location in diverse formats op mijn screencast blog:

Screencast Google Analytics: geo location (flash version)
Screencast Google Analytics: geo location (ipod video version; m4v)
Screencast Google Analytics: geo location (QuickTime version; mov)
Screencast Google Analytics: geo location (Windows Media version; wmv)

Als je dit soort screencasts automatisch wilt ontvangen dan is het handig om je te abonneren op een webfeed. Dat kan op 2 manieren. Via iTunes als je dat hebt. Gebruik voor iTunes (gratis) de iTunes subscription link. Deze kijkt of je iTunes hebt. Zo niet dan kun je het meteen even downloaden (gratis en ook voor de pc!). iTunes zal dan automatisch de screencasts downloaden. En als je een ipod video hebt synchroniseert iTnues die ook gelijk (als je dat ingesteld hebt tenminste).
De andere manier is door je te abonneneren op de webfeed van Screencasting and Video Podcasting. Die kun je met de rechtermuisknop kopiëren en in je feedreader plakken. Je krijgt de screencasts dan als posting binnen met een bijlage (enclosure). Dat is de screencastfile zelf.
De flashversie kan niet gedownload worden. Daarom maak ik ook altijd een QuickTime versie en soms ook nog een Windows Media versie

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This