Select Page

Opleidingenmarkt onoverzichtelijk maar klimt uit haar dal

Dat staat te lezen in Computable van deze week. Die onoverzichtelijkheid wordt veroorzaakt doordat er vele kleine aanbieders zijn en diverse leerpaden. En al die opleiders en leerpaden moeten in kaart gebracht worden. Het lijkt een trend te gaan worden om daar een intermediar voor in te gaan schakelen. Het behalen van certificaten wordt ook steeds belangrijker. Maar tegelijkertijd neemt het aantal opleiders die die certificaten mag uitreiken ook toe. En als CEDEO door de bomen het bos niet meer ziet, terwijl zij de opleiders toch van een kwaliteitskeurmerk moeten voorzien, dan is het duidelijk dat er iets aan de hand is. Overigens neemt het gebruik van standaarden binnen opleidingen toe, dus daardoor zou het overzichtelijker moeten worden. De sanering van opleiders lijkt tot staan te zijn gekomen. En het zijn met name de opleiders voor de certificeringen die merken dat de markt uit het dal klimt.

Technorati tag:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This