Olympus Voicerecorder

Voicerecorder

Daar is ie dan Pierre. Ik heb er ook maar een aangeschaft. Een Olympus digital voicerecorder met microfoon (waar een dasspeld standaard bij zet). Ik heb wat testjes gedaan en ben werkelijk verbaasd over de kwaliteiten van zo’n klein ding. Het overzetten van de files naar de pc is zoals bij een usb stick (en met 512 mb kun je er aardig wat files op zetten). Het formaat van de opnames: wma laat zich simpel converteren naar mp3 met bijvoorbeeld imtoopmpeg.  Het ding is echt niet veel groter dan een sigarettenaansteker. Eens kijken of ik hem morgen kan gebruiken.

Even alles op een rijtje:

– Olympus digital voicerecorder: WS-310M € 156,30
– Olympus microfoon: ME51S € 47,90

Bekijk de complete fotoset.

Update: en Willem is er zoals altijd snel bij daarom heb ik ook even de prijs (via Pixmania) bijgezet (ex btw).

Technorati tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Willem

  Ik heb gisteren dezelfde set besteld! Ben benieuwd wat jij betaald hebt?
  Hoop dat die van mij vóór de ICT conferentie in Veldhoven binnen is, want dan heb ik een reden om Marc Prensky wat op de mouw te spelden…

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Voor de volledigheid vermeld ik hier nog even dat ik het via pixmania.nl besteld heb. Dus online. Prima service, want 3 dagen later kwam er een pakketdienst het keurig afleveren.

  Antwoord
 3. Henk-Jan Winkeldermaat

  Aan alles te zien is deze beter dan de mijne, en goedkoper. Ik heb vorig jaar een Sony IC Recorder ICD-SX35 VOR gekocht. Doet het overigens prima, maar meer dan 5 uur opname is me nog niet gelukt. Sjezus Hans, 138 uur! Welke conferenties ga je allemaal bezoeken? Mooi product lijkt me, maar ik wacht nog even. Mijn vorige memorecorder (van 1990) doet het ook nog steeds, alleen zijn daarvoor bijna geen bandjes meer in de winkel te krijgen. Veel plezier ermee, en lekker vanavond gebruiken. Tot dan!

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Die opnametijd is in de LP mode, de andere modes zijn als volgt:
  ST HQ: 17u 40min
  HQ: 35u 20min
  SP: 69u 30min
  LP: 138u 15min
  Kan hem natuurlijk ook mooi gebruiken als usb stick en mp3 speler.

  Antwoord
 5. Fred Zelders

  Hans,
  Let je er op dat je de goede instelling gebruikt?
  Anders kan je misschien problemen krijgen bij het afspelen in iTunes of bij Podfeed.nl of Podcastinfo.nl.
  Bitrate minimaal 96 kBps
  Samplerate 44.100 KHz
  Stereo is niet echt nodig. In de situatie die jij wilt opnemen voegt dat niks toe en het kost je alleen maar dubbele hoeveelheid opslagcapaciteit.
  SUcces vanavond!

  Antwoord
 6. Hans Mestrum

  Bitrate en samplerate kan ik niet instellen. Maar ik heb gisteren al een wma bestandje geconverteerd naar mp3 en dat speelt goed in itunes.
  Bedankt voor de tip mbt stereo. Had ik nog neit aan gedacht. Scheelt inderdaad 17 uur 😉

  Antwoord
 7. Pierre

  Ik moet een Senseo-verkoper worden, maar Olympus-handelaar! 😉
  @Willem: gaat lukken, en anders spelden we hem toch gewoon die van mij op de arm. Denk je trouwens dat hij wat anders gaat vertellen dan de vorige keren?

  Antwoord
 8. Pierre

  Ehm, dat moest natuurlijk zijn ‘geen Senseo-verkoper’

  Antwoord
 9. Tom

  Mmmhh… na aanschaf van Camtasia Studio zal de school wel niet meteen een Olympus willen aanschaffen. Vooral niet omdat ik niet precies weet waarom ik er eentje nodig heb (voor school).
  Maar ik wil er ook een!
  🙂

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This