Ik word kotsmisselijk van die telemarketing enquetes en telesales verkopers

Het begint ergerlijke vormen aan te nemen. Vind ik. Dat gebel van telesales heren en dames over hypotheken, leningen, pensioenen, reizen etc. “Wij zijn op zoek naar iemand die past in de doelgroep tussen 15 en 85, bla bla bla….” En verdomme nou beginnen ze ook al meerdere keren per dag te bellen. Ja en zelfs met dezelfde vraag. Mijn vrouw werd gisteren maar liefst 3x lastig gevallen met de ‘lenen.nls’ van deze wereld.
Bah wat een vervelend gedoe. Want je kunt er niet de stekker uit trekken of een sticker opplakken dat je het gedoe niet wilt. Het lijkt verdomme wel spam. Weet iemand waar je dit soort telefoontjes ‘af kunt zetten’, of moeten we het maar gewoon accepteren? Nou dat was ik dus niet van plan. Ik ga eens bij houden wie dat allemaal zijn en zal dat eens rapporteren hier. Ik heb niet de illusie dat mijn blog daar iets toe doet, maar toch, misschien worden jullie er ook niet goed van. Schrijf er dan eens over. Misschien helpt het. Ik ga ze hier opnemen met als titel: vervelende belletjetrekkers.
Dus, heren en dames telemarketeers en telesales: verzin eens iets waardoor ik naar je toe kom in plaats van mij lastig te vallen met je koopwaar en quasi interessante vragen. Pleur die enquetes dan gewoon op het internet, dan vind ik ze vanzelf wel en vul ik ze in als ik daar zin in heb en als het me uitkomt. Maar blijf niet belletje trekken. Zo goedkoop! Ik gooi er in ieder geval de hoorn voortaan op eh druk hem weg.

Vervelende belletjestrekker van vandaag (of liever gisteren): lenen.nl

Technorati tags: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

19 Comments

 1. Marc

  100% herkenbaar en het wordt alleen maar erger helaas. Hier ook continu telefoontjes. Soms geen idee hoe ze aan ons nummer komen. “Ik heb personeelscondities” is meestal wel een magic toverwoord als het om financiële producten gaat, maar de diehards trekken zich daar niet altijd wat van aan. Het zit voor mij in de categorie als reclame, banners, et cetera, allemaal ongevraagd maar het lijkt erop alsof we er maar mee moeten leven.

  Antwoord
 2. Fred Zelders

  Bij ons luidt het regelmatig (paar keer per week) “We mogen u feliciteren want u bent geselecteerd om …” of “Ik wil u feliciteren want ik mag u … aanbieden”.
  Waardeloos!
  Ik breek gewoon af zodra ik nattigheid voel.
  Je kan je overigens bij services als infofilter (http://www.infofilter.nl/InfoWWW/php/do_home.php) aanmelden om daar bekend te maken dat je de ongewenste intimiteiten van de telemarketeers niet meer wenst (zeggen ze).
  Ik heb me in het verleden ook wel eens bij zo’n dienst aangemeld, maar ik heb het gevoel dat het daarna alleen maar erger is geworden.

  Antwoord
 3. Erwin van Lun

  http://www.infofilter.nl Hans. Dat is echt de oplossing. Na 3 jaar moet je je inschrijving wel verversen. Dit gaat om zelfregulering (dus geen wetgeving) van de DM branche. Er zijn dus nog altijd bedrijven die geen relatie met je hebben (of hadden) en je toch gaan bellen. Maar een geheim nummer helpt daarbij zeer goed.
  Ik krijg hooguit nog 1 telefoontje per jaar. Ik helemaal blij.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  @erwin: geheime nummers voor dit gedoe vind ik de omgekeerde wereld. @erwin en fred: Die url is prachtig! Gelijk even ingevuld. Kijken of het helpt.

  Antwoord
 5. Marjolein

  Als studente verdien ik mijn geld bij met Telemarketing, je moet toch wat!
  Aanmelden bij Infofilter helpt inderdaad maar dat geldt alleen voor callcenters welke aangesloten zijn bij de vereniging. Bij KPN kan je het ook aangeven, zij geven je nummer dan niet meer door aan bijvoorbeeld mijn callcenter aangezien wij de lijsten gewoon via KPN regelen.
  Ik kan me voorstellen dat jullie er zat van zijn, ik hang persoonlijk heel snel weer op als mensen aangeven geen interesse te hebben maar ik ben bang dat ik daar een van de weinigen in ben.

  Antwoord
 6. Tom

  jongens, jongens!
  KLAAG EENS NIET ZO!!!!!!
  Mijn God

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  Leuke tip Tom en fijn dat je hier (weer) reageert.

  Antwoord
 8. Tom

  [quote] Fred Zelders: Bij ons luidt het regelmatig (paar keer per week) “We mogen u feliciteren want u bent geselecteerd om …” of “Ik wil u feliciteren want ik mag u … aanbieden”. Waardeloos! [/quote]
  Sinds enkele weken word ik door tijdens kantooruren op mijn mobiele nummer gebeld door mensen met afgeschermd nummer, met aanbiedingen van hotelbon tot vakantiekaart etc. Maar het gladste verkooppraatje kwam van een dame die vertelde dat ik n.a.v. een online prijsvraag door dé selectieronde was en nu op het punt stond een minicooper te winnen.
  Er stond me nog vaag iets van bij dat ik inderdaad meegedaan had aan een pop-up game “memory met minicoopers”. Na alle coopers in het spel juist onthouden te hebben kon ik prijzen winnen en liet daarbij (dom, dom, dom) mijn e-mailadres en 06-nummer achter. Op de vraag hoeveel gegadigden er nog meer waren voor de mini-cooper kon de dame in kwestie niet ingaan “in verband met privacy van haar opdrachtgever”.. maar de winkans was aanzienlijk ! Yeah right. Meteen kreeg ik de vraag of ik geen interesse had in een Sudoku spellenboek van € 19,95 voor € 4,95. Daarmee zou ik nog veel meer prijzen kunnen winnen. Oké daar kwam de aap al uit de mouw. Geen interesse !
  Het was niet zo slim om mijn nummer achter te laten, want nu bellen ‘ze’ om de haverklap met allerhande aanbiedingen. Geen van de bellers kon mij overigens helpen om in de toekomst niet meer gebeld te worden. “Hoe komt u aan mijn nummer?” – Uit een database. “Ik zou graag zien dat dit verwijderd wordt uit uw database.” – Dit kan ik niet voor u doen meneer, wij maken gebruiken van een externe database.
  Een volgende beller liet los dat zijn opdrachtgever http://www.chanceonline.nl is:
  Most players belong to the lower- and lower middle class, are interested in winning prizes and therefore are very sensitive to special offers of all kinds.
  Ouch. Ik ga toch ook maar eens Infofilter activeren…
  @Hans
  Je weblog inspireert nog steeds. Je inspireerde me zelfs een eigen weblog te beginnen… maar wegens tijdgebrek is dat nog totaal niet van de grond gekomen. Dat is tevens de reden waarom je me niet meer zo vaak ziet reageren hier, maar ik breng nog regelmatig een bezoekje zoals je statistieken wellicht laten zien. : )

  Antwoord
 9. Edwin

  Ook ik wordt helemaal ziek van bellers met afgeschermde nummers.
  Weet iemand hoe je op je (huis)telefoon afgeschermde nummers kunt blokkeren zodat je niet te pas en te onpas (meestal ‘s nachts) door een afgeschermd nummer wordt gebeld? Ik zou willen als iemand die van een afgeschermd nummer belt de mededeling krijgt dat mijn tel.nr. geen afgeschermde nummers accepteert en mijn telefoon helemaal niet overgaat.

  Antwoord
 10. Hans on Experience

  Statistieken december 2006

  Zo eerst maar even de statistieken van december 2006 op een rijtje zetten voordat ik dat vergeet. Ik gebruik daar mijn statieken voor van Awstats die dus rechtstreeks van de serverlogs komen. De rommel (spam etc.) is daar al uitgefilterd en bezoekers z…

  Antwoord
 11. Laurens Bakx

  Hans,
  De beste oplossing als je gebeld wordt voor een hypotheek
  of pensioen is vertellen tegen de de persoon aan de andere
  kant van de lijn dat je financieel adviseur bent.
  Of als ze bellen dat je een geldprijs hebt gewonnen zeg je.
  I woon in Liempde, ben net miljonair geworden.
  Greetings Laurens

  Antwoord
 12. Hans on Experience

  Statistieken januari 2007

  Ja het is weer zover. Weer een maand om en dus weer tijd de balans op te maken. Daarom hieronder weer wat cijfertjes. Tussen haakjes staan de cijfertjes van de vorige maand….

  Antwoord
 13. Cunni

  Ik vind het soms echt leuk hoor die telesales. Heb veschillende manieren om ze af te breken óf juist lang aan het lijntje te houden. Bv. : “spreek ik met dhr. *** ? ” antwoord “Nee, met de inbreker!” en direct ophangen (daarna geen telefoon meer opnemen). Of om ze wat langer aan de lijn te houden : “Spreek ik met dhr. *** ? ” antwoord: “Nee, dat is m’n vader….ik zal hem even roepen” vervolgens hard PA! roepen en de telefoon rustig minutenlang naast je neer leggen zonder ook maar iets te zeggen. Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen, schrijf ze op een papiertje dat je naast de telefoon legt. Als je de telefoon opneemt en je hoort een hoop geklets op de achtergrond (of nummermelder zegt 0000000000) dan weet je wat je moet zeggen.
  Cunni

  Antwoord
 14. John

  Ok en dan nu de werkelijkheid, ten eerste wordt je niet zomaar gebeld (je bent of al klant en hebt zelf aangegeven dat je op de hoogte gehouden wil worden over aanbiedingen). Ja het antwoordkaartje dat je invult en aankruist .. ja ik wil op de hoogte worden gehouden.
  Heel veel mensen vergeten dat en als ze dan gebeld worden dan zijn de marketeers schuldig. yeah right.
  En tegenwoordig bestaat er de Infofilter (www.infofilter.nl) daar kun je je weer van dit soort lijsten af laten halen.
  Maar ik vind dat als je in de 1ste instantie zelf aangeeft dat je op hoogte gehouden wil worden dan moet je achteraf gewoon niet gaan ZEIKEN…

  Antwoord
 15. Matthijs

  Volgens mij is het onzin dat ‘je niet zomaar gebeld kan worden’. Maar goed, zo denk ik erover.

  Antwoord
 16. Robin de Beurs

  Nou nou mensen wat een k*tleven hebben we niet.
  Wees blij dat je uberhaubt een dak boven je hoofd heb en een telefoonaansluiting en een supermarkt en een kraan waar stromend water uit komt. Mensen ik adviseer julie hier je a.u.b. niet druk over te maken, die zorgen en die irritatie is helemaal nergens voor nodig. Sta a.u.b even stil bij de dingen die we wel hebben in dit mooie luizenleventje in nederland en ga daar is van genieten i.p.v te zeuren over die telemarketeers.
  Schrijf de dingen op waar je dankbaar voor bent in het leven en ga je daar op fucussen i.p.v. zeuren over de auto van de buren die het uitzicht blokkeert voor je mooie huis.
  Mensen mensen mensen ga toch is genieten
  m.v.g. Robin de Beurs 0623384916

  Antwoord
 17. ricardo

  Zoek een hobby!! niet zo zeuren

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This