Select Page

ICT~Marktmonitor: actuele trends

In de ICT~Office nieuwsbrief van maart 2006 die deze week in mijn emailbox binnen kwam stond het volgende:

“De ICT-sector heeft in 2005 goed gepresteerd met een groei van 4,2% naar € 29 mld. Daarmee is het aandeel in het BBP gestegen naar 5,8%. Met name de IT-sector deed het goed met een groei van 5,5% tot € 12,3 mld. De Telecommunicatiemarkt groeide in 2005 3,3% naar € 15,9 mld. Voor het eerst sinds 2000 groeiden in 2005 alle ICT-marktsegmenten. Ook de Kantoortechnologiemarkt zag haar omzet toenemen met 7,9% naar bijna € 2 mld. De totale ICT-sector scoort veel beter dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. De verwachtingen voor 2006 zijn met 3,4% opnieuw positiever dan die voor de hele Nederlandse economie (2,5%).
Helaas laat de ICT-arbeidsmarkt een minder gunstig beeld zien. Het overschot van hoogopgeleide ICT’ers is het afgelopen jaar omgeslagen in een tekort, dat in 2006 naar verwachting zal oplopen tot 1.000 gekwalificeerde ICT-professionals.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This