Heineken en Voicst on tour met Google Maps

Kijk dat vind ik een hele mooie actie van Heineken. Ik heb hem zelf ook uitgeprobeerd. In het persbericht (pdf) staat het volgende te lezen:

“Liveband-sensatie ‘Voicst’ gaat vanaf deze week samen met Heineken Tapvat op tournee. Althans, op internet dan. Heineken brengt de Tapvat World Tour 2006 op www.heineken.nl in samenwerking met digital branding bureau Qi. Hiervoor wordt opnieuw samengewerkt met Google. Dit maal kan iedereen op zoek naar de exacte locaties van optredens van Voicst met behulp van Google Maps.
In de nieuwe tv-commercial voor Heineken Tapvat spelen fans van de band Voicst een belangrijke rol. Op internet gaan we nog weer een stukje verder. Via Google Maps kan iedereen echt over de hele wereld Voicst volgen", licht Lennart Boorsma, brandmanager van Heineken toe. "Het is bijna ongelofelijk hoe mooi Google Maps de wereld via de satelliet toegankelijk weet te maken. De campagne illustreert de ruime mogelijkheden van de vrij beschikbare Google Maps API. De innovatiekracht en creativiteit van Heineken en Qi, plus de betrokkenheid van Voicst zorgen opnieuw voor een spraakmakende en vernieuwende crossmediale campagne.”

 

“Google Maps (http://maps.google.com) is op unieke wijze geïntegreerd in Heineken.nl. Rogier Vijverberg van Qi: "Bezoekers van de site worden uitgedaagd via satellietbeelden op zoek te gaan naar een optreden van Voicst. Zij navigeren niet alleen op basis van hun topografische kennis, maar ook op basis van hun gehoor. Op basis van de kwaliteit van de ontvangst van een radiosignaal wordt de afstand tot de plaats van het optreden bepaald.”

 

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Albert

    Mooi voorbeeld om mensen te “engagen”. Leuke nieuwe stap.
    We doen graag onderzoek met heineken over het effect, het verschil tussen bereiken en beraken

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This