Wil je mee kijken?

Misschien wil je al een kijkje nemen in mijn nieuwe Context. Dat kan. Klik dan op het woordje Context. Je ziet dan hoe het er uit komt te zien. De homepage zal er straks ook zo uit gaan zien en de sidebar heeft dezelfde opzet. Natuurlijk staan er straks op de homepage ook nog de laatste reactie en de pulldown menus met de diverse archiven. Maar de rest zal dus onder de Context gaan vallen. In die Context komen dus zaken te staan die ik uitprobeer of op wil slaan. Uiteraard blijven de postings gewoon hier verschijnen. Met eventueel een link naar een plek in de Context.
Klik gerust eens rond en kijk maar eens of het je bevalt. Je zult dus nu nog twee verschillende opmaken zien; die van de huidge weblog en die van mijn nieuwe gedeelte. Vanavond als het wat rustiger is op de weblog zal ik eens kijken of ik de nieuwe stylesheet en de homepage live kan zetten.

Op een rijtje dus wat er straks zal veranderen:
– homepage van 3 naar 2 kolommen
– homepage zal vaste breedte (800px) gaan krijgen waardoor achtergrondkleur te zien zal zijn
– sidebar zal rechts staan
– In de sidebar op de homepage komen naast een foto, mijn default webfeed, de recent comments, de puldown menus met diverse archieven (zoals die nu ook links staan), mijn context met de links naar andere interessante plekken op mijn weblog, de searchmogelijkheden van Google en Technorati, de statistieken en een creative commons icon. Wellicht dat ik het plaatje van de screencast over weblogs daar ook nog ergens neerzet. That’s all!
– in de Context kun je geen reacties kwijt of trackbacks. Het is puur een verzamelplaats.

Laat me weten als je nog iets raars tegen komt of andere opmerkingen hebt en wat je van dat gedeelte in de Context vindt.

My Context

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Willem

  Ben ik de eerste die reageert? Waarschijnlijk omdat iedereen z’n adem inhoudt wat er gaat gebeuren hier! Als jouw weblog eruit gaat zien zoals nu de context is dat in ieder geval een hele verandering. Het wordt er een heel stuk rustiger van. Door de nieuwe breedte kun je wel minder kwijt denk ik, maaar misschien is dat juist goed in het kader van: less is more.
  Waarom die keuze voor 800px? Als ik naar mijn statistieken kijk is er bijna niemand meer met een monitor op 800X600 resolutie. Hoe dan ook Hans, heerlijk die grote voorjaarsschoonmaak!
  Alleen… Gaat nu die blogroll naar bevriende weblogs ook verhuizen?….
  Dat had natuurlijk niet gehoeven:-)

  Antwoord
 2. Fred Zelders

  Hans, Een prima initiatief van je. Maar wat had ik anders kunnen zeggen. Wees nou eerlijk!
  Ik ben benieuwd hoe het uit pakt en wat je bezoekers er van gaan vinden.
  N.a.v. wat Willem zei: die 800 breed is weliswaar aan de krappe kant, maar er is toch nog altijd bijna 7% van je bezoekers die 800 breed of minder heeft. Dus om die te negeren door je pagina breder te maken gaat net iets te ver denk ik.
  Wat je zou kunnen overwegen is om je pagina elastisch te maken zodat de linkerkolom past zich aan de breedte van het window aan past. Maar … dat is van later zorg. Eerst je herindeling afronden. Dat heeft uiteraard prio 1.

  Antwoord
 3. Willem

  Kijk voor een elastische template bijv. eens op: http://roc-i-partners.blogspot.com/ Is nog in opbouw, maar dat elastische is daar prima te zien. Gewoon een kwestie van 2 kolommen waarbij de breedte niet in pixelsmaar in procenten is gedefinieerd. Uitgekleder dan zo kan ik geen weblog aankleden:-)

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Ha Willem, leuk dat je zo mee denkt. Dat elastische had ik eerst. Alleen heb je dan problemen met je bannerplaatje. Ik wilde gewoon eens wat anders. Ik vind een achtergrond zo wel rustiger. Maar misschien pas ik het geheel wel aan naar 1024. Ik heb daar ook een banner van.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This