Select Page

Lukt deze pingback met QuickPost vanuit TypePad?

Naar aanleiding van eerdere postings over trackback e.d. (de eerste 3 postings op 22 februari) staat er op Doe niet zo moeilijk een mooie uitleg over de diverse mogelijkheden. Zo wordt er trackback, pingback en linkback besproken.
Ik heb naar aanleiding van het mogelijk automatisch kunnen trackbacken met TypePad dat eens aan TypePad gevraagd. Maarten kwam terug met de melding dat het automatisch zoeken van trakcback-urls door TypePad bewust niet is geimplementeerd aangezien TyepPad een gehoste versie is. Dan zouden wereldwijd de servers wel erg veel performance meer moeten kunnen leveren, aangezien ze dan continue bij het posten de urls moeten gaan scannen.
Overigens zou het via de QuickPost optie van TypePad wel moeten kunnen. Dat heb ik nog nooit uitgeprobeerd en doe ik bij deze. Eens kijken of de trackback/pingback bij onderstaaande link aan komt. Als ik het goed begrijp niet, want ik kan geen url kiezen bij het schrijven van deze posting. Ik zag die mogelijkheid bij andere weblogs zo even wel. Kan dus zijn dat ik het alsnog met de hand later moet doen, aangezien ik nu in dat QuickPost venster zit.

Links: Doe Niet Zo Moeilijk! ? We houden contact!.

Update: met de hand inderdaad later nog eens een trackback gezet. Ga zometeen nog eens met QuickPost een pingback naar Fred proberen. Want ik zag dat Userland icm TypePad het wel ondersteunt.

Technorati tags: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Weblog van Rogér Wolters.

    Trackbacken

    Op NRC Next gelezen dat je kon reageren op weblogs via trackback. Het was me niet meteen duidelijk hoe dat werkte. Dit ondanks de uitleg onder aan de weblog. Daarom ging ik op zoek naar een betere uitleg. Die uitleg

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This