Select Page

Drop shadow bij een plaatje

Even hier vastleggen hoe ik die drop shadow rond mijn foto heb gekregen. Dat kan ook bij andere plaatjes. Het staat beschreven op de SixApart ProNet site. Daar staat de link naar de CSS (ydnar Drop-Shadow-Fu: yDSF) die ik nu hiervoor gebruik, de twee plaatjes en de voorbeeldpagina.
In mijn sidebar heb ik nu rond de foto de volgende markup staan: <div class=”ydsf left”>  <div class=”inner”><img…..><br/></div></div> <div class=”clear”></div> Vooral die <br> is belangrijk en de clear class. De <br> zorgt ervoor dat de tekst daaronder apart gehouden wordt. Immers de left class moet alleen voor de shadow zorgen. Zonder die <br> krijg je een heel ander uitlijneffect dan wat je  bedoelt. De clear class zorgt er voor dat de yDSF stopt na het plaatje, anders loopt die door in de rest van de sidebar.
Overigens is het effect in Firefox vele malen mooier dan in Internet Explorer!

Technorati tags: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Willem

  Even ergens vastleggen, dat doe ik ook zo vaak. Jouw bericht deed me denken aan deze informatie die ik een tijd geleden voor mezelf ergens heb neergezet. Nu ik weet dat jij daar ook graag mee speelt deel ik het graag met je (en je lezers):
  http://www.easy2do.nl/dropshadow/
  Voor alle duidelijkheid: wat kan met plaatjes, kan natuurlijk ook met gewone tekst zoals de titel en subtitel van bovenstaande pagina laat zien!

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Het werkt in Firefox niet. Wel in IE. En dat is dan weer jammer.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This