Drop shadow bij een plaatje

Even hier vastleggen hoe ik die drop shadow rond mijn foto heb gekregen. Dat kan ook bij andere plaatjes. Het staat beschreven op de SixApart ProNet site. Daar staat de link naar de CSS (ydnar Drop-Shadow-Fu: yDSF) die ik nu hiervoor gebruik, de twee plaatjes en de voorbeeldpagina.
In mijn sidebar heb ik nu rond de foto de volgende markup staan: <div class=”ydsf left”>  <div class=”inner”><img…..><br/></div></div> <div class=”clear”></div> Vooral die <br> is belangrijk en de clear class. De <br> zorgt ervoor dat de tekst daaronder apart gehouden wordt. Immers de left class moet alleen voor de shadow zorgen. Zonder die <br> krijg je een heel ander uitlijneffect dan wat je  bedoelt. De clear class zorgt er voor dat de yDSF stopt na het plaatje, anders loopt die door in de rest van de sidebar.
Overigens is het effect in Firefox vele malen mooier dan in Internet Explorer!

Technorati tags: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Willem

  Even ergens vastleggen, dat doe ik ook zo vaak. Jouw bericht deed me denken aan deze informatie die ik een tijd geleden voor mezelf ergens heb neergezet. Nu ik weet dat jij daar ook graag mee speelt deel ik het graag met je (en je lezers):
  http://www.easy2do.nl/dropshadow/
  Voor alle duidelijkheid: wat kan met plaatjes, kan natuurlijk ook met gewone tekst zoals de titel en subtitel van bovenstaande pagina laat zien!

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Het werkt in Firefox niet. Wel in IE. En dat is dan weer jammer.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This