Audio en video over internet: het blijft behelpen

Ik ben samen met Erwin van Lun een screencast aan het voorbereiden. Erwin is een zware gebruiker van MSN. Ik niet. Dus voor mij ook de kans om eens kennis te maken met dit fenomeen. Mijn dochters gebruiken het dagelijks en weten natuurlijk allang alles over winks, buzzers en emoticons e.d. Ik gebruik meestal Skype of Google Talk. Maar goed, gisteren dus MSN Messenger. Ik moet zeggen, leuk om zo eens mee te maken hoe het werkt. Alleen wat is het toch een gedoe met die video en audio over internet. Eerst kregen we wel video maar geen audio, daarna andersom. Als Erwin mij uitnodigde voor een audiogesprek hoorde hij mij wel maar ik hem niet etc. Met Skype was het al niet veel beter voor wat betreft video. Na herhaaldelijk proberen en eens opnieuw opstarten lukte het ons om via MSN met elkaar te praten. Tenminste als ik het initiatief nam voor een uitnodiging.
Skype levert trouwens met audio normaal geen problemen. Toch eens kijken of het bij iemand anders wel lukt met video.
Natuurlijk het zal best aan instellingen, hardware of drivers liggen. Maar dan nog. Dit wil je zo toch niet. Je wilt gewoon dat het werkt. Ik kan me voorstellen dat mensen die het niet leuk vinden om vanalles uit te proberen dus afhaken. Je wisselt tijdens het rijden in je auto toch ook niet van bestuurder omdat hij niet prettig rijdt……
Maar goed, binnenkort dus een korte screencast over MSN Messenger. Trouwens, Stephan Fellinger, die ook even deelnaam aan de conversatie via MSN gebruikt nog een andere tool voor voice over IP, maar ik ben vergeten wat het was. Later nog eens even vragen aan hem. Hij was er wel enthousiast over.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This