Select Page

UPNP: wordt dit echt draadloos en plug and play?

UPnP ofwel Universal Plug and Play moet de oplossing worden voor al dat gehannes en gefrot tussen devices met kabels, wireless devices die niet niet met elkaar samen werken, audiosets die niet met de tv samen werken etc. Met deze standaard moet dit mogelijk gaan worden, zo lees ik zojuist in het Brabants Dagblad.
UPnP is ontwikkelt geadopteerd door DLNA: Digital Living Network Alliance. De deelnemers zijn o.a. Microsoft, Intel, HP, Philips, Sony, Panasonic, Samsung, Nokia en Motorola. De opzet van de standaard is dat apparaten elkaar kunnen ‘zien’, weten wat ze allemaal kunnen, deel uit maken van een zelfde netwerk en dus met elkaar kunnen ‘praten’. In een presentatie wordt duidelijk gemaakt waar het allemaal om gaat. De UPnP standaard zelf is ontwikkeld door het UPnP Forum. Overigens is UPnP geen complete nieuwe standaard. Het bouwt verder op bestaande standaarden zoals wifi, bluetooth en firewire. Meer info over de UPnP standaard dus op de website van het forum.
Een mooi voorbeeld van toepassing van deze standaard is Philips Streamium Music Center. Een Brabant Dagblad van vandaag staat daar een mooi artikel over. Jammer dat het nog niet online staat…..

Technorat tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Chris Verra

  Ik zie zojuist jouw posting over UPNP.
  Toevallig ben ik afgelopen weekend voor een kennis met zo’n nieuw conceptronic wireless Access Point bezig geweest, (de C54BRS4) en tot mijn schrik kon ik iets instellen waarvan ik nog nooit eerder had gehoord : UPNP.
  Ook ik sloeg diezelfde krant vanmorgen open en daar viel mijn oog op hetzelfde artikel.
  Leuk om te zien dat je eigen Conceptronic apparatuur deze standaard al eerder ondersteunde!

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Heb zojuist de posting geupdated naar aanleiding van info van collega Dennis. UPnP is ontwikkeld door UPnP forum en niet door DLNA.

  Antwoord
 3. d.drees

  heb zelf ook de conceptronic c54brs4 en moet de upnp openen om myn ps3 nat type te wyzigen nu lees ik hierboven dat t mogelyk is heb nu type3 met beperkte mogelykheden voor chat/communicatie ook is t by enkele comp. spellen totaal niet mogelyk om online te kunnen! heb overal rondgelezen en geconcludeerd dat ik upnp moet openen om type2 te krygen… maar myn vraag is dus hoe doe k dit? ben n leek op dit gebied dus graag simpele uitleg.. alvast bedankt

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This