Nieuwe webfeed icons, webfeed pagina, pulldown menu’s en CSS

Zo gisteren maar eens een aanvang gemaakt aan wat aanpassingen. Zo heb ik nu het rijtje RSS feeds verwijderd en een aparte pagina voor de webfeeds gemaakt. Daar heb ik alle webfeeds en emailnewsletters met een stukje uitleg op een rijtje gezet. Ook heb ik voor elke categorie een webfeed toegevoegd zodat lezers die alleen maar in een bepaalde categorie geïnteresseerd zijn die webfeed kunnen gebruiken. Van elke webfeed heb ik een FeedBurner feed gemaakt, zodat ik ook statistieken kan zien van die feeds. Ik blijf FeedBurner een hele mooie tool vinden om vanalles met je webfeed te doen.
Op de homepage heb ik nu maar 2 webfeed buttons in de rechterkolom. Ik gebruik daarvoor het nieuwe feedicon, wat je nu langzamerhand meer begint te zien. De ene button is mijn default webfeed en de andere komt op de nieuwe overzichtspagina uit. Leuk om eens met HTML te stoeien. Dat was de eerste keer dat ik me daar aan waagde.
De oplettende lezer heeft inmiddels natuurlijk al gezien dat ik bij links wat meer werk met tips. Ik was me eigenlijk nog niet bewust van het feit dat je met het title=” ” attribute zoveel meer context kunt toevoegen. Want je wilt als lezer natuurlijk wel weten waar je op klikt, of liever waar je naar toe gaat als je op een link klikt. Ik wel in ieder geval. Het viel me op dat ik altijd even rechtsonderin het scherm even kijk waar een link naar verwijst alvorens te klikken. Door onder het ‘handje’ van de link meer uitleg te geven hoeft dat dus niet. De tekst bij de icons onder de posting heb ik dus nu weggelaten en vervangen door zo’n tip. Is wat minder druk.
Verder heb ik nu het categorielijstje en het archief met de maanden in een pulldown menu gezet. Je vind ze in de linkerkolom. Daarvoor heb ik in mijn advanced template de index pagina aan moeten passen. Het idee vind je op de weblog van Colleen uit Chicago, met een prima uitleg compleet met de code die je nodig hebt. Het is uiteraard wel specifiek voor TypePad. Ik vond het wel spannend om zo in je templates te gaan zitten werken en heb ze dus maar even allemaal in een apart tekstbestandje weggezet. Ondertussen zit ik ook eens naar de CSS template te kijken. Het principe begrijp ik, maar ik moet zeggen dat het leren van de mogelijkheden  toch wat meer tijd gaat kosten. Ik weet niet of ik dat wil. Dus…

Als er iemand is die veel van CSS weet en het leuk vindt om mijn weblog mee op te knappen laat het me weten.

Technorati tags: , , ,  

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This