Select Page

Waarom alleen maar samenvattingen in feeds? Bah!

Weet je waar ik me tijdens het reizen naar en van Les Blogs aan gestoord heb, tijdens het offline werken? Het feit dat er toch veel RSS feeds geen volledige postings aanbieden. Ik gebruik Feeddemon en dan kan ik mooi offline mijn feeds lezen. Ja dat had je gedacht. Nee mooi niet dus bij een hele hoop. Ik vind het dan echt storend dat je van die RSS feed maar een paar regels kunt lezen en de posting zo maar ineens afgekapt wordt. Geen klantvriendelijkheid vind ik.
De reden waarom een heleboel van die feeds afgekapt worden is natuurlijk dat ik online door moet lezen. Ja zal wel. Maar mag ik dat zelf aub bepalen? User in control……toch. Vervelend als anderen bepalen dat ik maar een stukje mag lezen.
Dus kom op met die volledige postings. Je doet er mensen een plezier mee. Vraag je in ieder geval af waarom je het zo doet.

Put yourself to the Frappr! map of Hans on Experience.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Alper

  Troost je deze mensen zijn aan de verliezende hand (tenzij ze echt hele boeiende content hebben).
  De belanrijkste reden zal inderdaad zijn om mensen naar de site te krijgen voor hits en Adsense potentieel.
  Advertenties in RSS werken nog niet echt lekker. Monitoren wie de feed leest kan wel (maar dan moet je de feed op Feedburner ofzo zetten), maar niet wie welk artikel leest.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @alper: Bedankt voor je feedback. Maar als er mensen zijn die weblogs voor commercieel gewin exploiteren zal dat ‘lokken’ blijven denk ik. Je kunt echter als lezer wel zelf besluiten wie je ‘aan of af zet’.
  @fredscapes (trackback):
  Volgens mij hebben blogs ook iets te maken met eerlijkheid. Maar het is jouw blog. ‘Moet kunnen’, zei je zelf al eens.
  Volgens mij heeft je experiment echter niet alles met hele feeds on-line of off-line lezen te maken. Ik heb jou feed off-line gelezen en ben daarna on-line gaan kijken naar die van Om Malik, omdat dat mijn manier is van met informatie omgaan. In dit geval ging ik meteen na het lezen van jouw (volledige) feed on-line omdat dat kon en ik de behoefte daartoe had. Maar ik had hem natuurlijk ook gewoon kunnen markeren in FeedDemon als ik geen gelegenheid had om on-line te gaan, om er later eens naar te kijken als ik dat wel zou kunnen. Dit laat m.i. weer eens mooi zien dat je toch wel aan je informatie komt ook al lees je niet alle feeds. Je netwerk zorgt er wel voor dat de voor jouw relevante informatie via via bij je komt. In dit geval de informatie van Om Malik.
  Ik geloof ook niet dat ik betoogd heb dat ik nooit online kan of wil. Ik wil alleen zelf beslissen wanneer ik ergens naar toe klik en online wil gaan (zoals in dit geval naar Om Malik) en vindt volledige feeds offline kunnen lezen beter bij mijn strategie van informatieverzameling en verwerking passen. (zoals bij anderen onvolledige feeds daar bij kan passen). En jouw volledige feed pas daar perfect in, zo is uit dit voorbeeld gebleken. Mooi voorbeeld hoe mijn informatieverwerking werkt. Dus bedankt dat je de feed volledig aan bood, anders had ik toch maar mooi die links naar Om Malik gemist 😉
  Maar nog even over je punt: er zijn ook in het bericht van Om Malik voor- en tegenstanders. Het lijkt erop zoals ik dat nu op diverse blogs lees dat veel lezers volledige feeds willen en veel aanbieders (die vanuit marketing/commercieel oogpunt bloggen) onvolledige. De blogger bepaalt wat en hoe hij aan biedt en de lezer wil bepalen wie, wat en hoe hij wil lezen. Dus weer een spel van vraag- en aanbod. En als blogger zit je soms aan de ene kant en soms aan de andere kant.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This