Verkiezing Nederlandse weblogawards gaat weer van start

  Technorati tags:

Op 1 Januari gaan de verkiezingen voor de beste weblogs in Nederland,
de Dutch Bloggies, van start. Vanaf die datum kan het Nederlandse
publiek drie weken lang over vijftien verschillende categorieën zijn
nominaties aandragen op http://www.dutchbloggies.nl. Naar aanleiding
van die eerste ronde krijgen enerzijds het publiek, anderzijds een
deskundige jury vanaf 1 februari de mogelijkheid uit de lijsten van
meest genoemde nominaties de uiteindelijke winnaars te bepalen. De
Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online
weblogmagazine About:Blank.

Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle vijftien categorieën. Door middel van de keuze voor vijftien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te
brengen. Een van de doelstellingen van het organiseren van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen webloggen, dat inmiddels niet alleen maar een medium voor computertechneuten en internetfreaks is. In 2005 heeft het gebruik van weblogs een grote vlucht genomen. Tegenwoordig worden weblogs
onderhouden door mensen van diverse pluimage, waardoor er een grote diversiteit aan weblogs is ontstaan; het kan een communicatiemiddel voor iedereen zijn, jong en oud, en het biedt de mogelijkheid op zeer uiteenlopende terreinen te berichten over al dan niet belangwekkend nieuws.

Categorieën zullen dit jaar, naast de reeds genoemde, onder meer ‘Beste Linklog’, ‘Beste Lijflog’ en ‘Beste Fotolog’ zijn. Dit zijn categorieën die de afgelopen zes edities van de Dutch Bloggies al meermaals gebruikt zijn. Daarnaast zal er dit jaar echter ook sprake
zijn van nieuwe categorieën als ‘Beste Post’ (beste artikel op een weblog) en ‘Beste WBN’ (beste Weblog van Bekende Nederlander).

Bekendmaking en uitreiking
Op zaterdag 11 maart 2006 zullen de uiteindelijke winnaars van de Dutch Bloggies bekend gemaakt worden. Net als voorgaande jaren zal dit plaatsvinden in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Vanwege een nauwere samenwerking van de Dutch Bloggies-organisatie met het museum zal de award voor "Beste Weblog" dit jaar ‘Muscom Beste Weblog Award’ gaan heten.

Over About:Blank
About:Blank is een weblog, tegelijkertijd een e-zine, voor en door webloggers. Het is de vierde keer dat de redactie hiervan de Dutch Bloggies organiseert.

Gerelateerde sites
– About:blank:
http://www.aboutblank.nl
– Dutch Bloggies 2006:
http://www.dutchbloggies.nl
– Voorgaande editie Dutch Bloggies:
http://www.aboutblank.nl/dutchbloggies/2005/
– Museum voor Communicatie:
http://www.muscom.nl/home/index.htm
– Opzet van Dutch Bloggies 2006:
http://www.dutchbloggies.nl/pivot/entry.php?id=5
– Pers over Dutch Bloggies 2005:
http://www.dutchbloggies.nl/pers

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This