Select Page

Uitwisselbaarheid tussen blogplatforms

Zojuist een een gesprek via Skype gehad met Fred Zelders over de uitwisselbaarheid van je blogcontent (incl. bestanden) tussen blogplatforms. Dave Winer is deze discussie gestart.
Naar aanleiding van de crash bij SixApart is dit natuurlijk wel een issue. Als je nl. je data zelf veilig kunt stellen en dan ook nog in een standaardformaat dan kun je altijd verder. Nu was het hopen dat je bestanden en content het overleefde. Er zit wel een export functie voor content en de TypeLists (alles wat je aan de zijkanten vindt) in TypePad, maar dat geeft alleen maar ‘platte tekst’ voor de content. Wel met links naar bestanden etc., maar als je die bestanden zelf niet mee kunt exporteren dan heb je daar niet zoveel aan. Dan dien je dus alle links handmatig na te gaan lopen en aan te gaan passen. De TypeLists geven een OPML bestand.
Dave Winer wil nu dat er een standaard formaat komt voor uitwisseling tussen blogsystemen. Je maakt dan gewoon een backup of export en die kun je zonder problemen importeren in een andere blogtool. Interessante mogelijkheid. Maar het zal nog veel touwtrekken worden hoe dat er dan allemaal uit komt te zien. Goed om deze discussie eens te volgen.
En voor mij om na te gaan denken of TypePad het juiste platform is om op verder te gaan….Maarten, heb je suggesties hoe we onze data veilig kunnen stellen?

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This