Uitwisselbaarheid tussen blogplatforms

Zojuist een een gesprek via Skype gehad met Fred Zelders over de uitwisselbaarheid van je blogcontent (incl. bestanden) tussen blogplatforms. Dave Winer is deze discussie gestart.
Naar aanleiding van de crash bij SixApart is dit natuurlijk wel een issue. Als je nl. je data zelf veilig kunt stellen en dan ook nog in een standaardformaat dan kun je altijd verder. Nu was het hopen dat je bestanden en content het overleefde. Er zit wel een export functie voor content en de TypeLists (alles wat je aan de zijkanten vindt) in TypePad, maar dat geeft alleen maar ‘platte tekst’ voor de content. Wel met links naar bestanden etc., maar als je die bestanden zelf niet mee kunt exporteren dan heb je daar niet zoveel aan. Dan dien je dus alle links handmatig na te gaan lopen en aan te gaan passen. De TypeLists geven een OPML bestand.
Dave Winer wil nu dat er een standaard formaat komt voor uitwisseling tussen blogsystemen. Je maakt dan gewoon een backup of export en die kun je zonder problemen importeren in een andere blogtool. Interessante mogelijkheid. Maar het zal nog veel touwtrekken worden hoe dat er dan allemaal uit komt te zien. Goed om deze discussie eens te volgen.
En voor mij om na te gaan denken of TypePad het juiste platform is om op verder te gaan….Maarten, heb je suggesties hoe we onze data veilig kunnen stellen?

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This