Select Page

13. Les Blogs: Mena Trott

Technorati tags:

Mena Trott, co-founder, Six Apart, USA

Sensatiezucht is iets anders dan een persoonlijke manier van schrijven. Mena gaat in op wat er in backchannels gebeurd. Waar is de ‘civilty’?
Het wordt steeds vaker gebruikt tijdens presentatie om de zaak te verzieken. Bij blogs is dat minder, alhoewel ze er wel bang van is. Hoe zal het publiek reageren? Ze kan dat nu al lezen in haar feedreader. Ze geeft voorbeelden waarbij het fout kan gaan. SixApart heeft zelf last gehad van bloggers die dingen schreven die of niet waar waren of zelfs als spam geinterpreteerd werd. Een blogger kan schade aanrichten aan een bedrijf.

Haar advies is: bekijk je posting met een filter.
Shel Israel reageert en vindt inderdaad dat content die schade aanricht langzaam opschuift van reacties, naar postings en nu dus ook backchannels. En dat hoeven niet alleen vervelende content te zijn, maar ook inhoud die niet geverifieerd is.
Marc Canter doet een suggestie dat de makers van blogtools guidelines opstellen en beschikbaar stellen. Bloggen als privepersoon of voor business is totaal iets anders. Bloggers moeten zich dat realiseren. In een dronken bui een posting vol schelden richting een bedrijf is simpel maar richt schade aan.
Mena zegt dat je vervelende reacties natuurlijk kunt negeren, maar ze wil niet teveel tijd kwijt zijn aan het negeren.
Vervolgens gaat de discussie over wat mag je nu wel zeggen en schrijven en wat niet. Mag je zeggen wat je denkt? Natuurlijk als iemand er bij is, of er op kan reageren. Maar het gebeurt steeds meer dat bloggers vervelende zaken schrijven en vervolgens op conferenties erg aardig zijn. Haar stoort de tweeslachtigheid.
Als we reacties geven moeten we wel weten aan wie we ze richten, wat zijn policies, waarden en normen zijn. Dan kun je beter reageren.
Op dit moment komt er weer een vervelende opmerking op het backchannel. Mena reageert er op en wil weten wie het is. Degene (Ben Metcalfe) die deze reactie geeft staat op en reageert. Hij vindt het patronalistisch om te vragen aan bloggers om aardig te zijn. Hij zegt dat de blogosphere een afspiegeling is van wat er leeft. Ze besluiten om de discussie na deze sessie voort te zetten. Maar goed, manieren zijn manieren en dat geld voor iedereen. Ook voor bloggers.
Reactie van Scott Rafer is dat het gaat om verantwoordelijkheid en leadership.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Hans on Experience

  Statistieken december 2006

  Zo eerst maar even de statistieken van december 2006 op een rijtje zetten voordat ik dat vergeet. Ik gebruik daar mijn statieken voor van Awstats die dus rechtstreeks van de serverlogs komen. De rommel (spam etc.) is daar al uitgefilterd en bezoekers z…

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Statistieken januari 2007

  Ja het is weer zover. Weer een maand om en dus weer tijd de balans op te maken. Daarom hieronder weer wat cijfertjes. Tussen haakjes staan de cijfertjes van de vorige maand….

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This