Ratings bij postings?

Zou dat interessant kunnen zijn? Dat je bij elke posting aan kunt geven wat je van die posting vindt, door middel van het aanvinken van wat sterretjes. Ik kom dat steeds vaker tegen. Ik zag het ook bij bijvoorbeeld NewsGator. Nu hebben zij ook een plugin voor TypePad. Dus met wat simpele aanpassingen aan mijn template zou ik die mogelijkheid kunnen aan bieden. Je kunt het in werking zien bij Greg Reinacker onder zijn postings.
Laat eens horen wat je er van vindt. Zou jij het gaan gebruiken?

Technorat tags: , ,   

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Marc

  Ik weet het niet Hans, ben daar niet zo’n fan van. Het feit dat veel mensen je feed in hun reader hebben opgenomen met daarnaast het gegeven van (langzaam) oplopende bezoekersstastistieken, zouden toch voldoende signaal moeten zijn om te concluderen dat je postings de moeite waard zijn?

  Antwoord
 2. Wouter

  2 dingetjes
  1. je neemt gehele posting op in je feed, dus je trekt je bezoekers niet meer naar je site
  zolang je je bezoekers niet naar je site trekt gaan ze hem ook niet raten
  2. Je website wordt door alle hyperlinks, functies, banners en wat al niet meer dermate onoverzichtelijk dat niemand, tenzij je een vaste hoeveelheid fans hebt, de moeite zal nemen om een rating aan een artikel te hangen.
  Want kijk nu eens zelf; een categorie, een permalink een Creative Commons License, tags for delicious, technorati, dan nog een mogelijkheid om de posting te e-mailen (onnodig want ik lees je feed al via rss) en een disclaimer ..
  Straks ben je aan alle randactiviteiten nog meer tekst en ruimte kwijt dan de werkelijke tekst.
  Minder is meer en begin eerst je site te strippen op het hoogstnoodzakelijke zodat je leesbaar blijft.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Hoi Marc en Wouter, bedankt voor jullie zinvolle input.
  @marc: oplopende bezoekerstatistieken zeggen iets over de weblogpostings in zijn geheel, maar nog niet zoveel over de perceptie van de afzonderlijke postings.
  @wouter: in NewsGator online zit standaard deze functionaliteit ook in de feed. Daar komt deze mogelijkheid dan ook vandaan. Ik verwacht dat we dit meer zullen gaan zien in de toekomst. Maar waar we al die toeters en bellen moeten laten ben ik ook nog niet uit. Enerzijds maakt meer context bij je content die content interessanter vind ik, anderzijds wordt het zo wel een hele kerstboom 😉 En als jullie het niet gaan gebruiken mist het elk doel.
  Eens kijken of we nog meer reacties krijgen.

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  @Hans: Zet KISS heel hoog in je vaandel.
  Dat levert (nog) meer bezoekers/lezers op.
  Wat ik je brom.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  @fred: Thx! Heb jij die ervaring fred sinds je overgegaan bent op KISS? Wat was het aantal bezoekers voor de overgang en nu?
  Waarom zou KISS meer bezoekers/lezers opleveren volgens jou? Willen lezers niet juist meer context rond de content? Of moet de context gewoon op een niveau dieper aangebracht worden (dus aparte pagina’s met de tools)?

  Antwoord
 6. Fred Zelders

  Ik heb geen idee hoe het met het aantal frEdSCAPEs lezers staat. Dat vind ik voor mijn weblog niet belangrijk.
  Of KISS beer bezoekers oplevert weet ik niet. KISS helpt in ieder geval wel om te voorkomen dat je mensen, die op een site of in een post door de bomen het bos niet meer zien, weg jaagt.
  KISS betekent niet dat je minder context rond je content moet zetten, het betekent in mijn ogen alleen maar dat je je beperkt tot dat wat echt nodig is.
  Het heet niet voor niets “De kunst van het weglaten”

  Antwoord
 7. wannes

  Gaat het raten niet veel weghebben van een hitparade dan? En ga je er niet populairder door schrijven?
  Want dat lijkt me nu net niet de bedoeling. En misschien kan jij het wel aan, maar ik kan me voorstellen dat als er een aantal adopters tussen je lezers zitten die dat ook gaan doen, dat zij enkel voor een hoge rating gaan en de échte inhoud verwaarlozen…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This