Comments komen nog niet goed door in Feeddemon

Tja, wil ik weer eens wat 😉 komen de reacties in Feeddemon niet goed door. Vreemd. Als ik hem toevoeg dan zie ik de reacties, maar daarna wordt de feed niet meer geupdated. Tenminste, de reacties niet.  Dit terwijl ze toch goed in de feedburner feed staan….
Toen ik de feed er uit knikkerde en weer terug zette kwamen die andere reacties ook door. Overigens update feeddemon ook het plaatje bij mijn url pas na verwijderen en weer toevoegen. Als ik in Bloglines check dan ziet het er beter uit. Zowel reacties up-to-date als het juiste plaatje (kersttakje).
Hmm maar even een mailtje sturen naar Feeddemon. Nu maar hopen dat Pierre geen Feeddemon heeft 😉

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, dat klopt helemaal. Het is voor de gewone feed reader de normaalste gang van zaken dat een item in een feed maar één maal wordt opgehaald. Als er daarna wijzigingen zijn (zoals een veranderd plaatje of een tekstuele aanpassing, of als er nieuwe reacties bij zijn gekomen) haalt je reader DAT item niet opnieuw op. Normale gang van zaken.
  De enige work-around (die je zelf al ontdekte) is dat je de feed weggooit en opnieuw in de reader invoert.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Hhmm vervelende eigenschap dan. Bij Feeddemon kijkt men er naar, want men vind dat dit ook anders zou moeten kunnen. Overigens lijkt het erop dat Bloglines het wel goed doet…maar dat kan natuurlijk ook komen doordag ik daar niet al te vaak kijk.
  Even afwachten wat FD meldt en anders gaat hij er weer uit denk ik, want dan werkt het niet zoals ik bedoelde 🙁
  Update: overigens zie ik hier: http://www.typepadusers.com/board/viewtopic.php?t=1172
  in de 2e posting van onderen dat het als oplossing wordt gesuggereerd….

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Het zou best eens kunnen zijn dat het toch niet gaat werken want je hebt het item immers al gelezen. En waarom zou een reader een item opnieuw binnen halen als je het al gelezen hebt?
  ‘t Klinkt mij allemaal niet logisch in de oren.
  Verder moet je je realiseren dat ALS het überhaupt zo gaat werken zoals jij wilt, je toch niet alles ‘pakt’. Een feed heeft een max aantal items. Wat er dus met oudere items gebeurt en of daar reacties op komen, blijft voor de alleen-een-feed-lezende-bezoeker onzichtbaar. Daarvoor zul je dus ECHT naar de site toe moeten.
  Hoe langer ik er over na denk hoe fouter ik de gedachte vind dat je de content uitsluitend via je feedreader tot je wilt laten komen.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  @fred: waarom de feedreader de posting weer op zou moeten halen terwijl hij al gelezen is? Omdat er iets is veranderd. En dat wil ik graag weten. Hoe kom ik dat anders te weten als een posting is geupdated met nieuwe informatie, aanpassingen etc. Ik ga daarvoor echt niet alle postings checken op de weblog….
  Waarom vind je het eigenlijk fout om content via je feedreader te laten komen?
  Overigens zie ook de reacties bij pierre: http://www.gorissen.info/Pierre/item/2005/12/19/to-feed-or-not-to-feed-feed-van-hans-mestrum-verwijderd

  Antwoord
 5. Fred Zelders

  @hans:
  1. Je vraagt: “Hoe kom ik dat anders te weten als een posting is geupdated met nieuwe informatie, aanpassingen etc.”:
  – Eh .. Door de feed er uit te mikken en je er opnieuw op te abonneren. ZO werken de de meeste readers op dit moment. ‘t Is niet anders. …
  Een andere Oplossing? Op zoek gaan naar een reader die wel wijzigingen signaleert.
  Overigens, als de maker van de onderhavige site weet HOE een feed werkt (beter gezegd: hoe de feed van zijn site werkt) moet HIJ DAAR als hij dat belangrijk vindt rekening mee houden.
  Nog een ‘overigens: Als iemand posts verandert (wat bij de HELE ECHTE BLOGS eigenlijk niet de bedoeling is) is ie niet slim bezig omdat hij kan weten dat dit in de gevallen dat de feed al werd opgehaald niet gesignaleerd wordt.
  2. Op je vraag: “Waarom vind je het eigenlijk fout om content via je feedreader te laten komen?”:
  – Om alle redenen die ik al eens een keer eerder in diverse discussies heb genoemd. Kort door de bocht: Je mist de sfeer van de site; je mist de context waarin de post staat; je mist de aanpassingen; je mist de kans dat je doordat je op de site komt nog eens aangetrokken wordt door een oudere post of een lijstje met interessante links, etc etc. Voor mij in ieder geval genoeg redenen om het niet puur op alleen de reader te houden.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This