Select Page

17. Les Blogs: Tracking/Listening to the Online World

Technorati tags:

Introduction : Marie Rouet, President Edelman, France

Moderated by Guillaume du Gardier

Session description

Edelman intro: we moeten leren luisteren!
Market Sentimel publiceert vandaag een whitepaper:  Measuring the influence of bloggers on corporate reputation [7mb download]: analyses the impact on the public perception of Dell’s customer services of bloggers, with particular reference to Jeff Jarvis’s Buzzmachine, Steve Rubel’s Micropersuasion and Dwight Silverman’s Houston Chronicle Techblog.

– er zullen searchfeeds komen, zegt Mark Fletcher
– localisation is belangrijk en wordt dat nog meer. Feed in je eigen taal, zegt Technorati
– we gaan langzaam weg van technology, via aritocratie (webdesigners/beheerders) naar democratie (users), zegt Yahoo. Nu wordt de user de media. Kijk naar Flickr en kijk naar TagCloud.
– we moeten het web niet meer zien als een bibliotheek, met pagina’s, indexen, pageranks, maar we moeten een nieuwe metafoor bedenken. David Sifri beschrijft het als een eventstream, een conversationstream, van mensen met mensen (die een pagina maken), een representatie van aandacht voor iets of iemand, en dat is heel iets anders dan pagina’s en indexen. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd dat kost, hoe dat is gegaan.
Hij krijgt applaus voor zijn mooie metafoor en zeer persoonlijke uitleg daar van.

Nu komt de Frappr map in beeld ook zo’n mooie tracking tool. Zo te merken schrijven zich nu veel mensen in op die map. Ik heb dat ook even gedaan. Zo kunnen we zien waar de deelnemers vandaag kwamen. Het waren er 33 toen ik inschreef. En nu? Frappr! Les Blogs. Hadden ze eigenlijk in het begon al moeten tonen dan hadden al die gezichten namen en locaties gekregen!
– Structured blogging waar Canter mee bezig is moet er voor zorgen dat je informatie krijgt bij je zoekopdracht die je wilt.
– Yahoo laat Yahoo Mindset zien waar je zelf kunt bepalen hoeveel commerciele informatie je wilt, door een schuibalkje te bewegen. Naar links is minder adds, naar rechts meer relevante adds. Dus searchengines gaan users meer in staat stellen de context aan te passen. Dit is pas een begin, maar het is de bedrijven duidelijk dat de gebruiker ook wat dat betreft in control wil zijn.
Over monitoring en tracking gesproken, we zien nu een artikel in wirednews over model anina op het scherm komen uit een vorige posting.
– Er is ook nog een discussie over tagging. Veel te lastig, veel te veel werk. Antwoord van Sifry: ja het kost werk maar de metadata is erg belangrijk en moet door de mensen zelf aangebracht worden. Zijn advies volg de toolmakers, het wordt vanzelf eenvoudiger na verloop van tijd, omdat we ervan moeten leren. Maar voeg alsjeblieft die metadata toe, je helpt er iedereen mee vooruit.
Pauze!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This