Select Page

15. Les Blogs: Podcasting, Photo & Video Blogging

Technorati tags:

Moderated by Neville Hobson

  • Bertrand Lenotre, Podemus, France
  • Jian Ni, Senior Business Development Manager, Nokia Lifeblog, Finland
  • Olivier Dufour, Founder, Skema, France
  • Roy Lindeman, Partner, Readspeaker, Sweden
  • Gabe McIntyre, Xolo.tv

Session description

Nokia: mobile blogging is nog pril in Europa, maar het plaform is er. In andere delen van de wereld gebeurt het al veel meer. Nokia wil allerlei content beschikbaar stellen aan het mobiele platform.
Videobloggen komt vaak voort uit een artistieke inslag. We zien een demo van Gabe McIntyre van Xolo.tv. Wow, flitsend, mooi, artistiek. Is dit wel bloggen? Volgens hem wel. Hij wil niet lezen, hij is van de video/tv generatie en die ‘ezen’ en ‘schrijven’ op deze nieuwe manier.

He dat is mooi: taggen van stukjes video in een productie. Kijk dat geeft meer mogelijkheden om te zoeken in dit soort content. Mefeedia komt er binnenkort mee volgens Gabe. Nokia werkt er ook aan. Zij willen allerlei metadata beschikbaar stellen aan het mobiele device.
Aan videos zal allerlei informatie toegevoegd worden, zoals metatags. Dan krijg je dus informatie mee waar je wat mee kunt, wat je een nog rijkere content geeft.
Geinig: Gabe gaat ondertussen gewon door met het spelen met zijn videos op het scherm 😉
Uit de zaal: Podcast is zo populair geworden door het eendudige mp3 format. Maar bij videopodcasts heeft vele formaten en met mobiele devices wordt het nog erger. Veel te veel formaten. VideoEgg probeert het te converteren naar flash, maar je moet weer wat downloaden. En dat willen we niet. Er moet 1 videoformaat standaard komen. Waarom geen flash? Omdat dat geen enclosures aan kan. Marc Canters wordt er bij geroepen, maar die slaapt weer. Kennelijk kan flash dus wel enclosures aanbieden…..hhmm hoe zit dit? Er komt jammer genoeg nog geen antwoord op.
Neville merkt terecht op dat hem het format niet interesseert als het werkt. En via feeddemon (de beta) werkt het gewoon. Er wordt technisch gezegd dat dat kom door codecs….maar dat wordt me te technisch. Dat snap ik nog niet.
Maar het gaat toch niet om techniek, standaarden e.d.? Het gaat om de content. Ik wil gewoon de video aggregeren en bekijken. De massa wil: shoot and upload (ook via mobiele devices). En dat lukt niet. Allerlei technische hobbels moeten genomen worden.

Check de videobijdrage (is het videopodcast, videoblog?) van Frank met Gabe die zich voorbereidt op zijn panelbijdrage. Kijk zo gaat dat met videobloggen 😉 Mooi Frank (en Gabe natuurlijk)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This