NewLevel’s blended learning traject met weblogs

Technorati tags: , newlevel.nl,

Een tijd terug was ik betrokken bij een projectje van NewLevel.nl. Wellicht heb je dat destijds gelezen. Je kunt het nog terug lezen onder Experiment weblog in de klas. Chris gebruikte een weblog om zijn ervaringen bij te houden en de cursisten extra informatie te geven buiten de cursus om. Een interessant experiment.
Nu gaat NewLevel.nl verder met het inzetten van een weblog. Het is de bedoeling dat er een blended cursus samengesteld wordt met als onderwerp Microsoft SQL Server, waarin de weblog ook een plaats krijg. Blended learning bestaat uit diverse componenten, zoals e-learning via het internet, klassikale sessies, een boek en wellicht support in de vorm vragen kunnen stellen.
De weblog zal ingezet gaan worden als communicatiemiddel tussen de trainer en de cursisten. En natuurlijk tussen cursisten onderling.
Ik ben bij dit project betrokken en zal diverse nieuwe media in gaan zetten in dit traject, zoals mijn eigen weblog, podcast interviews met de mensen die het traject op hebben gezet en uitvoeren en hopelijk wat cursisten, screencasts, online archieven en natuurlijk de SQL training weblog. Natuurlijk zal ik hier regelmatig verslag doen van mijn bevindingen en de nodige links doorgeven van al dat moois!
Microsoft heeft zeer enthousiast gereageerd op dit initiatief. En
volgens hen is NewLevel.nl een van de eerste trainingsinstituten die
dit zo aanpakt. Dit wordt denk ik een mooie case.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Maarten

    Het lijkt me een prima combinatie. In mijn lessen op de Hogeschool Arnhem/Nijmgen maak ik gebruik van web-logs, gastdocenten, bedrijfsbezoeken, knipsels, sites en klassikale lessen.
    De weblog is voor mij een ideale manier om de studenten te volgen in hun ontwikkeling.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This