Select Page

Voor de buis in Nederland

Heb je ook deelgenomen een tijdje terug aan het onderzoek dat TNS NIPO voor KPN heeft gedaan over ons TV-kijkgedrag? Ik wel in ieder geval. De resultaten zijn nu bekend. Je kunt ze downloaden in deze presentatie (ppt) of bekijken op de site van voor de buis in Nederland.
De conclusies:

– TV kijken is een van de meest favoriete vrijetijdsbestedingen (we kijken vaak, veel en lang), maar televisie is niet dominant in die zin dat we heel gericht TV kijken. De Nederlandse TV kijker doet aan multi tasking: hij/zij praat, strijkt, leest en ruimt op bij het TV kijken.

– In het gezinsleven speelt de TV een veelheid aan rollen: 

 • als bron van vermaak;
 • om verveling te verjagen;
 • als informatiebron;
 • als achtergrond bij andere activiteiten (was opvouwen, strijken, eten en vrijen);
 • als aanjager van discussies (wat vinden we van hetgeen we zien);
 • als bron van conflicten (wie mag wat kijken, niet storen, zapgedrag).

-Het aantal TV’s in het huishouden wijst er enerzijds op dat men overal zonder te veel moeite TV wil kunnen kijken, anderzijds dat mensen ook bij TV kijken hun individuele keuzes willen kunnen maken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

 1. Johan

  Heeft u de PPT nog van dit onderzoek? overal waar ik denk de resultaten terug te vinden zijn ze offline gehaald. Ik heb ze nodig voor een onderzoek van school (Tv management)
  ik hoop dat u mij deze resultaten asap kunt toesturen.
  Groet

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This