Select Page

Presentatie vandaag: hoe het ging

PresentatietoolTechnoratie tags:

Altijd goed om te reflecteren op het geen je doet. Vind ik tenminste. Daarom even deze log. Ik heb vanmiddag een presentatie verzorgd waarover ik al het nodige schreef.

Ik heb geen powerpoint gebruikt maar een omgebouwd weblog tot presentatietool. Dit betekent dus dat iedereen het kan bekijken. Als je dat doet even wat hulp. Klik op het plaatje Hans on Experience in de presentatietool en je komt in de eerste slide. Bovenaan het scherm zie je dan de navigatie. Die overigens ook in de linkerkolom is terug te vinden. Het werkte perfect in combinatie met de beamer. Wel bleek dat de resolutie beter was dan ik dacht. Ik had dus mijn postings (uh sheets) groter kunnen maken. Wel goed was het om klikbare plaatjes te hebben. Die worden dan groter dan het origineel en dus beter leesbaar.

Ik heb ook een RSS feed van de presentatieweblog
zodat je een update krijg telkens als er nieuwe presentaties aan toegevoegd worden. Je krijgt dan de eerste slide in je
reader(dus niet elke posting). Door ook weer op dat plaatje te klikken ‘start’ je de
presentatie.
De toehoorders van de presentatie schreven de url op om later terug te kunnen kijken. Weer eens wat anders dan hand-outs. Op diverse sheets heb ik links gebruikt voor evt. doorklikken als dat in de presentatie uit kwam. Ik heb dat een paar keer gebruikt. Natuurlijk kunnen de lezers die ook weer hergebruiken. Onder de sheets staat onder sommige sheets ‘Lees meer’. Daar heb ik dan meer informatie in de vorm van links neergezet. Dat werd wel op prijs gesteld merkte ik. In de toekomst zou ik daar een posting neer kunnen zetten. Dus meer tekst met een uitleg over hetgeen ik vertelde. Wellicht is dan ook een idee om een mp3 na de presentatie toe te voegen waarin de presentatie bij die sheet te beluisteren is.
De internetverbinding verliep via het netwerk van het bedrijf waar ik was. Zij hadden een laptop neergezet met een netwerkverbinding. Geen enkel probleem. Ook niet bij de demo van TypePad met https.

Wel bleek dat ik te weinig tijd had (of te veel te vertellen 😉 ). Ja dat heb je als ik gepassioneerd aan het vertellen sla. Vooral de trends en de veranderende samenleving kostte meer tijd dan verwacht. Daardoor kwam de demo op het laatst wat in het gedrang. Maar ik denk wel dat het interessant was, gezien de discussies, vragen en reacties.

Na de demo hebben we nog even gediscussieerd over de inzet van weblogs. Het bleek dat van de 7 aanwezigen er zeker 6 enthousiast waren en er zelfs 2 mensen eigenlijk meteen aan de slag wilden met een weblog. Leuk toch! Ik zal snel een reactie krijgen hoe we verder kunnen gaan. Ik denk dat in de vergadering die volgde er nog over gesproken is. Ik ben benieuwd naar de reacties.

Ondertussen heb ik ook al de eerste bezoekers op mijn presentatietool gezien. En Ine die de template heeft gemaakt (open source!) heeft ook al een posting gemaakt over de tool onder titel: Use TypePad as presentationtool.

Download ook de pdf van de presentatie: presentatie weblogs

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This