Pagerank van 7

Webdrain is rapportcijfers aan het uitdelen. Hij gebruikte daarvoor de Pageranking van Google. Want eens in de 3 maanden worden die pagerankcijfers geupdated. En dat was afgelopen donderdag. Hier een lijstje dat hij produceerde:

– webdrain: 6
– molblog: 5
– marketingfacts: 7
– frankwatching: 6
– duchcowboys: 6

Ik heb er nog een een paar toegevoegd (je kunt hier zelf je urls bekijken):
– fredscapes: 4
– micropersuasion: 7
– frank-ly: 6
– nevon: 6
– hans on experience: 7

Nou ja zeg. Ik heb een PR van 7! Dat is zelfs meer dan de corporate website van Tulip Computers ….die heeft een PR van 6.
Maar wie weet nu hoe dit berekend wordt?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

16 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans,
  Ik heb nog nergens HET antwoord gelezen. Iedereen heeft inmiddels zijn gedachtenspinsels geventileerd, maar dat er nu een consistent verhaal uit te halen valt? Het blijft bij vermoedens over HOE ze de PR berekeken.
  Het gevoel is wel dat Google Page Rank aan het devalueren is (mede gevolg van het gevoel dat niemand meer echt begrijpt wat ze bij Google met die PR aan het doen zijn).
  – Wat jouw pagerank betreft: Ik zie hier dat ie op 6 staat (en niet 7 zoals je zegt).
  – Wat mijn huidige pagerank betreft: Die is gezakt omdat ik eind verhuisd ben naar http://www.fredscapes.nl/. Mijn vorige weblog – frEdSCAPEs 01 -(http://www.fzelders.nl/weblog/index.php) scoort 6.

  Antwoord
 2. Fred Zelders

  Kleine correctie: Bij tinyurl zie je wat hij bij de volgende update waarschijnlijk gaat worden.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Volgens mij niet fred, want als ik in IE kijk waar ik de PageRank in de toolbar heb staan dan staat hij ook op 7. Google zegt over PageRank in IE:
  PageRank Display
  Wondering whether a new website is worth your time? Use the Toolbar’s PageRank™ display to tell you how Google’s algorithms assess the importance of the page you’re viewing.
  Anders heeft Webdrain dus ook verkeerde conclusies getrokken. Wat natuurlijk kan. Maar waar zie jij dan dat mijn url op 6 staat? Hoe check jij dat?

  Antwoord
 4. Bart

  Ik zie voorlopig ook nog 6 – maar er is een update aan de gang, dus dit kan nog veranderen.
  Niemand weet exact hoe PR berekend wordt (behalve Google zelf). Het is echter een cijfer dat op pagina-niveau wordt toegekend (niet op website niveau). Het duidt het gewicht aan van links op andere sites naar die pagina.
  Dus, hoe meer links naar jouw pagina wijzen, hoe hoger de PageRank (genoemd naar Larry Page, één van de oprichters). Het is een cijfer tussen 0 en 10.
  Het cijfer is echter niet lineair – eerder logaritmisch. Stel dat je 10 links nodig hebt om van PR 0 naar PR 1 te gaan, dan heb je bv. 100 links nodig om van 1 naar 2 te gaan, etc.
  (Geen exacte cijfers – enkel om een idee te geven.)
  De links worden niet één op één gemeten – sommige links zijn meer waard dan andere:
  – Een link van een pagina met zelf een hoge PR, zal zwaarder wegen dan een link van een pagina met lagere PR.
  – Een link van een pagina met zelfde thema, zal zwaarder wegen dan een link van een pagina die over totaal iets anders gaat dan jouw pagina.
  – Een link van één van de zogenaamde authoritie-sites (zoals bv. CNN) weegt heel zwaar door.
  Hou bovendien rekening met het feit dat de effectieve PageRank verschilt van de gepubliceerde PageRank. De echte PR wordt bijna dagelijks ge-updated, en kan dus constant fluctueren. De PR die je ziet op websites en in toolbars is een momentopname; wordt ongeveer om de drie maanden vrijgegeven. Ook is de echte PR geen afgerond getal – je echte PR zou bv. 5.9995 kunnen zijn, met een gepubliceerde PR van 5.
  PageRank is slechts één van de factoren die meespelen in het wel of niet hoog scoren in Google. (Zie ook : http://www.netlash.com/log/zoekmachine_optimalisatie_kan_je_zelf .)
  Mijn conclusie : PR is op dit moment eerder een status-symbool, dan een effectieve waarde…

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Hoi Bart, bedankt voor je uitvoerige uitleg. Wordt al weer wat duidelijker. Ik heb die extensie ook eens geinstalleerd. En zie nu voor:
  http://www.hansonexperience.com (de ‘oude’) url: pagerank 7
  http://www.hansonexperience.com (de nieuwe) url: 6
  Zie jij dit ook?
  Waar zie je ergens de vrijgegeven pagerankings na 3 maanden?
  Mooie posting van je over optimalisatie!

  Antwoord
 6. Hans Mestrum

  Bart, nee een 301 redirect kan niet. Ik heb daar al eens met Maarten over gehad. Ik zit op TypePad en dat is een gehoste oplossing. Of zien we dat verkeerd?

  Antwoord
 7. Tinus

  Pagerank is nog steeds cosmetisch. Sommige mensen zijn er door geobsedeerd, maar het slaat nergens op. Kijk maar eens naar de rankings in Google. Staan de hoogste PR’s altijd bovenaan? Nee dus.

  Antwoord
 8. Alain

  De PageRank formule
  De exacte formule van Google’s PageRank wordt natuurlijk dagelijks aangepast, om de effectiviteit ervan te waarborgen. Maar de basis, die zal echter altijd hetzelfde blijven:
  PR(o) = (1-d) + d(PR(v1)/V(v1) + … + PR(vn)/V(vn))
  PR(o) is hierbij de PageRank van de ontvangende pagina, PR(v1) t/m PR(vn) zijn de PageRank-waarden van de verwijzende pagina’s en V(v1) t/m V(vn) geven het aantal verwijzingen weer, voor elke naar de ontvanger verwijzende pagina. En d is de dempingsfactor, van ongeveer 0,85.
  Een voorbeeld PageRank berekening
  PR(midden) = 0,15 + 0,85 * (5/8 + 9/6 + 7/4 + 3/1) = 6

  Antwoord
 9. Jeroen de Koning

  Ik kan het niet direct verklaren waarom de homepage een lagere PR heeft dan de andere pagina. Maar probeer het eens te analyseren bij http://www.urltrends.com. Aan de hand van deze informatie wordt wellicht eea duidelijk…

  Antwoord
 10. Sparen vergelijken

  Ik blijf het een vreemd iets vinden die pagerank. Sommige kleine blogjes hebben idd een hogere PR dan grote corporate sites.
  Die PR FF extentie werkt helaas niet meer voor mijn versie 2.0.
  jammer.

  Antwoord
 11. DukeN

  Dat ziet er toch erg goed uit. Ik heb momenteel een PG van 4 op http://www.duken.nl . Ben druk bezig om de 5 te behalen! Gefeliciteerd!

  Antwoord
 12. Hardy

  Nou, ook wij hebben een overwinning geboekt! Onze nieuwe domeinnaam http://www.printuser.nl/ van page rank 0 naar page rank 3!! Niet verkeerd toch!?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This