Ik deed mijn presentatie met een weblog als presentatietool

Weer iets nieuws vandaag. Op het moment ben ik bezig (vanaf 3 uur) met een presentatie. Ik schreef daar al over. Ik geef deze presentatie als alles goed gaat niet via Powerpoint, maar via een weblog. Je kunt de presentatie weblog dus online bekijken. Ik heb deze presentatie in samenwerking gemaakt met Ine Dehandschutter. Ja daar is ze weer. De uitleg hoe je een dergelijke weblog maakt in TypePad vind je op haar weblog. Met ook de te downloaden templates.
Ik heb de presentatie zo gemaakt dat hij op een resolutie van 800×600 op een beamer te gebruiken is. Vandaar dat de stijl voor lezers met een hogere resolutie misschien niet helemaal ‘je-dat’ is. Natuurlijk heb ik de powerpoint achter de hand, om in ieder geval bij het wegvallen van de internetverbinding de presentatie gewoon door kan gaan voor wat betreft het theoretisch stukje.
Mijn ervaringen zal ik uiteraard met jullie delen als ik terug ben van de presentatie.
Hoe het werkt is eigenlijk heel simpel. Je leest het hieronder.

Bij het opstarten van de presentatieweblog
kun je door op het plaatje Hans on Experience naar de eerste sheet (of via het pulldown menu).
Daarna zie je bovenaan op elke pagina de navigatie naar de volgende of vorige sheet . In de
linkerkolom kun je naar een bepaalde sheet springen. De plaatjes zijn
aanklikbaar voor een vergroting en uiteraard ontbreken de nodige links
naar bronnen niet. Die staan of op de sheet zelf of onder ‘de knop’
Lees meer. Bij ‘Lees meer’ heb ik dus extra informatie en links
opgenomen. Uiteraard is de banner ook aanklikbaar om naar de homepage (lees: het begin van de presentatie) te gaan. De reacties heb ik uitgezet bij de berichten, maar denkbaar is dat je dat juist niet doet waardoor je onder je presentatie opmerkingen e.d. toe kunt voegen. Maar om de presentatie nu even niet te verstoren staat die mogelijkheid dus uit.
Voordeel van deze werkwijze is dat je de content vastlegd, vindbaar
voor anderen, met links die aanklikbaar zijn en zo je wilt wordt alles
geindexeerd door Google. Ik zal na de presentatie de weblog ook vindbaar maken voor de index-robots e.d.)
Ik kan uiteraard de url
doorgeven aan de deelnemers van de workshop zodat ze later alles nog
eens rustig kunnen nalezen en daarbij maken ze al gebruik van enkele
functionaliteiten van een weblog. Verder kunnen lezers zich via de RSS feed abonneren op de presentatietool om zo op de hoogte te worden gehouden van nieuwe presentaties. Die kan ik in dezelfde weblog toevoegen. Er komt dan gewoon een categorie (en dus pulldown menu) bij. Dit is dus eigenlijk een klein CMS-je.
Ik zal vanavond ook een posting maken met de pdf van de presentatie.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This