SMS wall bij Den Haag Telecom: wie en wat

Sms_wallGisteren was Den Haag Telecom. Daar werd een SMS wall gebruikt. Ton Zijlstra en Henk Jan schreven er al over. Op de terugweg dacht ik hoe zouden ze dat doen. En geloof het of niet vanochtend kreeg ik een mailtje van het bedrijf dat het verzorgd heeft: Mangrove! Geinig toch. Ze wilden kijken of ze mijn foto’s van Den Haag Telecom mochten gebruiken. Daar heb ik geen problemen mee. En nu staat er een mooi stukje op de site van Mangrove. Voor wie wil weten hoe een SMS wall werkt: lees hieronder verder.

Afkomstig van programmeur Nick van Mangrove:

"Het idee van de sms wall was het kunnen posten van vragen en opmerkingen tijdens een congres met een telefoon.

Voor het ontvangen en vervolgens doorsturen van SMS berichten is met een derde partij samengewerkt.
Deze partij roept met hun geautomatiseerde systeem een script bij ons aan, zodat wij met het SMS bericht en bijbehorende data kunnen knutselen.

Omdat er tijdens het forum zo min mogelijk bediening van sprekers gewenst was is gekozen om het systeem zo automatisch mogelijk te maken.

Het script wat de request van de derde partij verwerkt voegt het SMS bericht toe aan het XML bestand op de server. Het XML bestand is dan de database voor berichten.

De voorkant is bij Denhaagtelecom te zien geweest, het message board / sms wall.
Een redelijk eenvoudige tabel met de berichten omgekeerd gesorteerd op ontvangsttijd.

Voor het ophalen van de SMS berichten, bij het opvragen van de pagina en vervolgens elke 15 seconden is gebruik gemaakt van Asynchronous JavaScript and XML (ajax).
Met deze techniek wordt op de achtergrond (dus zonder page-reload) een script aangeroepen met Javascript. Dit kan direct het XML bestand zijn met data, maar wij hebben hier een PHP script aangeroepen, dat een XML-output genereert en zodoende konden we nog wat spelen met de data. (datum tijd omzetten, sorteren etc.)
Het resultaat van de aanroep is een XML object waaruit vervolgens met wat javascript het DOM object (de tabel) aangevuld kan worden. Direct aan de DOM toevoegen op de achtergrond betekent dan direct zichtbaar op de pagina zonder pagereload."

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Krijn

  Hoewel leuk, was het scherm zeker niet nieuw. Twee jaar geleden was er ook een sms scherm. Weet niet meer welke partij dat toen leverde. Partijen die vergelijkbare diensten bieden zijn smsboard.nl en smsscherm.nl. Niks ten nadele van Mangrove overigens!

  Antwoord
 2. Roel

  Helemaal gelijk Krijn. Hans gaf aan dat hij zich afvroeg hoe het werkte, waarna wij hem de uitleg hebben verschaft, that’s all ;-). Maar wel leuk, zo’n scherm! Bedankt nog voor het mogen gebruiken van de foto’s Hans!

  Antwoord
 3. Coolz0r

  Ook een leuke toepassing :
  “For his senior project at the Dresden High School of Art, Matthias Haase is using a computer-based GSM module, the SMS Chatwell event software, and a projection system to beam SMS messages sent to the exhibition for public display. If we tell you that you can send messages to the exhibit by texting +4915204912748, you have to swear not to send any nasties and get poor Matthias in trouble, k?”
  http://www.engadget.com/entry/1234000397053667/

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This