Select Page

Screencast weblogs

Screencast weblogsKlik op het plaatje om de screencast uitleg te starten over weblogs. Aan bod komen: postings, permalink, comments, trackbacks, archieven, categorieën, on-line archieven, statistics tools. communicatie tools, RSS, email nieuwsbrief en tagcloud. Kortom: een aardig intro voor iedereen die wil kennismaken met weblogs in het algemeen of die van mij in het bijzonder. Voel je vrij de link te distribueren voor geïnteresseerden.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Frank Meeuwsen

  Hey Hans
  Mijn complimenten voor al het werk dat je doet met de screencasts. Erg leuk om het te zien allemaal. Heb je al eens een kijkje genomen naar Macromedia Captivate?

  Antwoord
 2. Frank-ly

  Screencasts en de experience

  Hans Mestrum, Tulip-blogger over experiences, is de laatste tijd druk bezig met het maken en proberen van screencasts. In zijn laatste screencast is hij zelf onderin het scherm te zien waarin hij tekst en uitleg geeft over weblogs.

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Hi Frank, dank je voor je complimenten hier en op je weblog! Ik ga er zeker mee door en heb al enkele ideeen/lijntje lopen. Kijken wat dat wordt. Verder nog een hele waslijst waar ik wat van wil screencasten.
  Vwb captivate: even naar gekeken, maar ik kan geen trial vinden of demoversie. Dus dat wordt moeilijk vergelijken. Met Camtasia kan ik 30 dagen vooruit. Dus deze casts heb ik nu mooi al. Verder ben ik nog aan het nadenken waar ik het spul laat. Staat nu op de TypePad server, maar daar is het uploaden niet echt je-dat.
  Kortom: zat te doen en een echte experience!
  Update: na wat speuren toch een trial gevonden van Captivate en wat vergelijkingen nav jouw wikipagina. Thx!

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  Hi Pierre, jammer dat dit gebeurt. Ik heb het spul geuploaded naar SixApart/TypePad, ik heb dus geen serer staan en het kan zijn dat de server het er te druk mee heeft. Er is nogal wat belangstelling voor mijn screencasts 😉 Ik merk ook dat plaatjes niet goed doorkomen, dus misschien hebben ze ook een ander probleem. Dank je voor je feedback. Stel ik op prijs.
  Ik ga je posting zeker bekijken. Thx! Kan Captivate ook webcams aan?

  Antwoord
 5. Hans on Experience

  @pierre: zou je de blogfinder screencast eens willen proberen? Linksboven te vinden. Ik krijg de screencasts nu wel (langzaam) binnen. Ik hoor graag je reactie.

  Antwoord
 6. Pierre

  @Hans: hij doet het nu, wellicht inderdaad afhankelijk van het aantal mensen dat al aan het kijken is.
  Nee, captivate doet geen webcam-opnames, alleen voice-over.

  Antwoord
 7. ICT en Onderwijs BLOG

  Screencast over weblogs

  Hans Mestrum heeft de smaak van het screencasten goed te pakken. Zijn meest recente is een uitgebreide screencast over weblogs. De moeite waard om te bekijken!

  Antwoord
 8. indira

  Dag Hans, wat heb je dat mooi gedaan. Ik heb er ook een stukje over geschreven in mijn blog. Ik heb (nog) géén trackback functie (volgens mij) vandaar dat ik je op deze manier op de hoogte breng 🙂

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This