Select Page

iTunes en mijn screencasts

Het is mogelijk om je te abonneren op de screencasts (rechtermuisknop – copy – paste) als een soort podcast door ze toe te voegen in iTunes bij de podcasts. Je krijgt dan keurig automatisch de postings binnen als er nieuwe zijn en je hoort dan de audio van de screencast. Een cameraatje geeft aan dat het om een video gaat. Dit is mogelijk doordat ik de MOV files gebruik in de postings. Daarnaast kun je op het icoontje met de i klikken om de tekst van die posting te lezen en bovenin het afspeelmenu van iTunes zie je nog extra informatie van de posting. Zo wordt de screencast een soort podcast. Mooie functionaliteit!
Overigens zie je in feeddemon en bloglines de mov file ook als enclosure.
Ik merk nu al dat er ook andere bezoekers komen op mijn screencast blog. Die komen van vlogdirectories zoals vlogdir en gebruiken iTunes of FireANT.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This