Select Page

iTunes en mijn screencasts

Het is mogelijk om je te abonneren op de screencasts (rechtermuisknop – copy – paste) als een soort podcast door ze toe te voegen in iTunes bij de podcasts. Je krijgt dan keurig automatisch de postings binnen als er nieuwe zijn en je hoort dan de audio van de screencast. Een cameraatje geeft aan dat het om een video gaat. Dit is mogelijk doordat ik de MOV files gebruik in de postings. Daarnaast kun je op het icoontje met de i klikken om de tekst van die posting te lezen en bovenin het afspeelmenu van iTunes zie je nog extra informatie van de posting. Zo wordt de screencast een soort podcast. Mooie functionaliteit!
Overigens zie je in feeddemon en bloglines de mov file ook als enclosure.
Ik merk nu al dat er ook andere bezoekers komen op mijn screencast blog. Die komen van vlogdirectories zoals vlogdir en gebruiken iTunes of FireANT.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This