Select Page

HD presentatie tijdens Telecom Event in Den Haag

Technorati tags: ,

Mijn stoel en wifi staat al klaar op Den Haag Telecom meldde Guido me zojuist. Maar wat nog mooier is het volgende.

Tijdens inloop, presentatie en na afloop in het souterrain zal een cameraregistratie op High Definition (HD) plaatsvinden. Deze registratie heeft als doel materiaal te ‘schieten’ wat naderhand op HD gemonteerd zal worden als naslag en voorbeeld van de hoge kwaliteit van HD.

In de plenaire zaal zal een ³kleine² dv-cam camera (gewone video camera)  en een ‘kleine’ HDV camera de presentatie vastleggen, dit materiaal wordt ter vergelijk na afloop op twee van de totaal 4 flatscreens getoond, zodat iedereen het verschil in kwaliteit kan zien met zijn eigen ogen. Beeld kwaliteit is immers iets wat je moet zien, dan pas weet je wat het betekent.

Op de andere flatscreens wordt High Definition materiaal getoond dat specifiek is gemaakt om alle kracht van HD te tonen.

Wat maakt High Definition anders?

In plaats van 625 beeldlijnen van het huidige Europese televisie-standaard bestaat het High Definition (HD) televisiebeeld uit 1080 beeldlijnen. Het verschil zit dus in de videoresolutie.

HD levert een superscherp beeld in zeer rijke kleuren. Geprojecteerd op een groot scherm biedt HD een uitzonderlijk fijn gedetailleerd beeld. High Definition Televisie werd reeds succesvol geïntroduceerd in de VS en Japan en zal nu ook Europa gaan veroveren.

HD verslaglegging van een event is uniek in Nederland en www.denhaagtelecom.nl is natuurlijk blij met deze primeur die weer kan laten zien wat de toekomst in de convergentie tussen media en technologie ons brengt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This