Select Page

Feedburner stats: that’s strange

Hé that’s strange. This afternoon my stats in Feedburner were 195. Ok. But now I see this:

Feedburner_spam2
Feedburner_stats_1

Which number is ok Eric? 187 or 178? Seems to be switching the 7 and 8?

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Kenneth Verburg

  Volgens mij heeft het Reader Type cijfer een overzicht van de laatste 24 uur en het cijfer met de grafieken het aantal van de laatste volledige dag? Als je dus de tweede dag minder bezoekers hebt dan de eerste dag, dan zal het getal in het 24 uur overzicht gedurende de dag dalen.
  Dat is de enige logische verklaring die ik kan geven.

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  @kenneth: ja da’s waar. Dat wist ik. Maar daar ging het me niet om. Het ging me erom dat 187 en 178 niet hetzelfde is. Maar vanochtend stond alles op 0 (daar waar 178) stond. Nu is het weer ok (186). Tegen de middag zal dit cijfer (186) in de Reader ticklet komen staan als het goed is. Ze waren kennelijk wat onder de motorkap aan het sleutelen.

  Antwoord
 3. Eric Lunt

  Hi Hans. Yes, that’s an interface inconsistency that fixed last night. We were using the wrong number for “circulation”: we now show the same number as your FeedCount chicklet rather than the “Previous 24 Hour” number, which is what the “Readership” chart shows.

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  @eric: ok thanks. But another question about numbers:
  2 sept: table daily circulation trend shows 109, circulation readership details shows 172 and chicklet shows 186 ?????

  Antwoord
 5. Eric Lunt

  Let me start by admitting guilt and recognizing that this is way more confusing than it should be. The number represent different periods of time:
  1. Daily circulation trend shows 109 for Sept 2. To tell you the truth, this row shouldn’t even be displayed. That’s a circulation number that is calculated based upon a partial day (since midnight in -0600 timezone). We’ll remove this row since it’s not an accurate circulation calculation.
  2. Readership details. This number represents “the past 24 hours”, as of “right now”. So that represents the your circulation from (say) Sept 1 11:00am to Sept 2 11:00am.
  3. The chicklet (and the myfeeds page) shows “yesterday’s” circulation (so, Sept 1 midnight to midnight).
  Like I said, we’ll work on rationalizing this!
  Eric Lunt
  CTO, FeedBurner

  Antwoord
 6. Matt Shobe

  Hans,
  We realize this reporting needs some cleaning up, and the recent redesign has highlighted a few nagging deficiencies. The “Sept 2” value probably shouldn’t be displayed, because it’s sort of an “in-progress” number that isn’t really reflective of an entire days’ traffic. (Sept. 1 — 186 — is completed and set in stone, of course. This is the number you’re current seeing on the new My Feeds page and in your FeedCount chicklet.) The “readership details” number is also an “in-progress” number, and we’ve strongly considered changing this entire section so that it’s a breakdown of “Yesterday” (in this case, Sept. 1). So doing will remove this sort of “shifting sands of time” effect that causes all of these seemingly identical representations of circulation to be significantly different. My apologies for the confusion; we hope to have these streamlined reporting adjustments in place soon.
  That said, if you’d expect things to be reported some other way, I’d love to have your additional feedback!

  Antwoord
 7. Hans on Experience

  @matt and eric: thanks for your conversation. Great! I thin it is the description which makes it confusing. In progress or/and real time is better. This number is then what is described: real time.
  On eric: nr.1 I agree, need not been shown. So skip.
  Should be great if a kind of realtime number is shown in the chicklet and stats.
  Another thing is the different time zones. Now the number changes during our working day.
  I think it is important to use the right words for the numbers.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This