Select Page

Experience in Umbrië: anders leren

Giotto
Kijk dit vind ik nu een mooi initiatief. Hier worden ‘cursussen’ georganiseerd (nou ja, mag je het wel cursussen noemen?), en worden de omgeving en de mensen uit die omgeving ingebracht in de experience. Ze noemen het dan ook retraites. Omdat het zich allemaal afspeelt in Umbrië, in en om het dorpje Nursia, de geboorteplaats van Benedictus.
Dit initiatief is van Giotto Cultuurpojecten van Yvonne Nieuwenhuijs. Wat zij doen past perfect in deze nieuwe tijd. Een stukje uit hun visie:

"We bereizen virtueel en daadwerkelijk de gehele wereld. Trends en mode
volgen elkaar steeds sneller op. Als gevolg daarvan is er een sterke
behoefte aan duurzaamheid en onderscheid door het profileren van de
eigen identiteit. Het ontwikkelen van deze identiteit op basis van
authenticiteit is een belangrijke voorwaarde voor duurzame
ontwikkelingen in de toekomst."

"Giotto Cultuurprojecten werkt daarbij in co-creatie met opdrachtgever, betrokkenen en eventuele partners."

Authenticiteit, passie, co-creatie, indentiteit, persoonlijke ontwikkeling, dienstbaar leiderschap. Dat zijn zo enkele woorden die horen bij de retraites. Het zijn juist woorden die steeds meer van belang worden. We kunnen er de balans die door is geslagen naar de economische kant (en alles wat daar mee samenhangt) weer in evenwicht krijgen door de waardenkant te verdiepen. En dan bedoel ik waarden dus niet in de economische betekenis.
Wie mijn weblog volgt weet dat ik regelmatig hierover schrijf. Hetzij onder de rubriek servant leadership, experience economy of synchroniciteit.
En kijk eens naar de geloften van Benedictus :

"Obedientia:  aandachtig luisteren en gehoor geven, Stabilitas; duurzame
betrokkenheid, ‘commitment’, Conversio morum; dagelijkse verbeteringen
van houding, gewoonten, levensstijl."

Die zijn toch nu ook toepasbaar. Giotto noemt het op adem komen met Benedictus. We weten alleen misschien niet meer zo goed hoe we dat moeten doen. Hoe we bij onszelf kunnen komen om daar aan te werken met elkaar. En toch blijkt steeds meer dat we hier wel aan werken. In de cursussen van Giotto leer je weer hoe dat moet, nee liever, hoe dat kan, dat werken aan jezelf, het vinden van je passie, het dienstbaar kunnen zijn en het echt kunnen luisteren.
‘Markets are conversations’, dus dan wordt luisteren sowieso steeds belangrijker. Vul daarbij aan dat de user in control komt, ofwel de mens komt weer centraal te staan en het zal duidelijk zijn dat we dergelijke cursussen of retraites of bijeenkomsten veel vaker tegen gaan komen.
Dit initiatief is zo mooi omdat het zich ook afspeelt in een omgeving waar je al die waarden letterlijk en figuurlijk kunt proeven, ervaren, voelen, ondergaan. Het is alleen een kwestie van de tijd nemen, nee, beter is te zeggen jezelf de tijd te geven.
Een verademing…

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This