Select Page

Over vakantie, bereikbaarheid en ICT

Wat valt er te zeggen over de bereikbaarheid van medewerkers, hun vakantie en ICT?

– Vakantie en werk staan zeker niet los van elkaar: 53% van de ondervraagden werkt wel eens tijdens de vakantie en 44% is tijdens de vakantie bereikbaar voor het werk. 16% van de ondervraagden neemt een laptop mee op vakantie en eenderde neemt een mobiele telefoon mee van het werk voor zakelijk gebruik.
– Het al dan niet bereikbaar zijn voor het werk is niet altijd eenkeuze: de helft van alle ondervraagden wordt door de werkgever verzocht ombereikbaar te zijn na werktijd en een kwart wordt verzocht om ook bereikbaar te zijn tijdens vakanties.
– Deze noodzaak van bereikbaarheid leidt soms tot stress: een op de vijf ondervraagden ervaart stress vanwege het continu bereikbaar moeten zijn voor het werk, ook buiten werktijd om. Twee op de drie ondervraagden vinden het niet wenselijk om bereikbaar te zijn voor het werk tijdens de vakantie.
– Eenmaal aangekomen op de bestemming sluit men de laptop aan of gaat men op zoek naar een internetcafé: vier op de tien ondervraagden checken tijdens de vakantie minstens 1 keer per week hun e-mail, 5% doet dit zelf dagelijks.
– Aan de andere kant kan het niet-bereikbaar zijn ook tot problemen leiden: 29% van de ondervraagde managers en professionals wordt wel eens onrustig als hij of zij niet meer bereikbaar is tijdensde vakantie.
– Ondanks de toenemende vermenging tussen werktijd en privé-tijd ook tijdens de vakantie, lukt het de meeste mensen toch om het werk binnen enkele dagen van zich af te zetten.
– Als je kijkt wat er wordt meegenomen op vakantie gaat het naast de digitale camera bijvoorbeeld ook om de laptop, een wereldadapteren navigatiesoftware.

Conclusies uit ICTBarometer 4 augustus 2005 (.pdf) van Ernst & Young.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

  1. Roland Vegt

    je kan ook een telefoonservice gebruiken als je op vakantie gaat

    Antwoord
  2. Hans on Experience

    Roland, jammer dat je je eigen product hier aanprijst. Een inhoudelijkere reactie stel ik natuurlijk wel op prijs.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This