Select Page

Outsourcing en IT

MediaPlaza gaat een seminar organiseren op 28 september over outsourcing en IT een onderwerp dat veel in de belangstelling staat en het nodig over gezegd kan worden. Het programma bevat interessante onderwerpen. Zo zullen de trends besproken worden en presenteren een aantal sectoren hoe ze outsourcing toepassen. Professor Rijsenbrij zal zeker zijn visie toelichten mag ik aannemen. In zijn visie staan volgens hem een aantal trends centraal:

"- Visieuitspraak 1: Voor 2010 is outsourcing over!
– Visieuitspraak 2: Voor 2010 zal blijken dat de ‘India-route’ slechts een tijdelijkeoplossing is geweest.
– Visieuitspraak 3:Offshoring zal blijken een zegen te zijn voor de IT-werkgelegenheid in West-Europa.
– Visieuitspraak 4:De belangrijkste keuze voor outsourcing / offshoring zal worden  competences in plaats van beheersbare en lagere kosten.
– Visieuitspraak 5: Klanten worden sneller volwassen dan sommige providers.
– Visieuitspraak 6: Er komen langdurige relaties tussen ondernemingen en service providers, waarbij beiden zullen investeren in product- / dienstverbetering.
– Visieuitspraak 7: BPO is slechts een tussenstap na AO en ITO. Het einddoel is BTO.
– Visieuitspraak 8:
Adaptiviteit wordt de enige onderscheidende factor voor externe service providers.

– Visieuitspraak 9:Het enige soort IT-bureau dat in de toekomst nog zal bestaan is de externe service delivery provider.

– Visieuitspraak 10:Voor 2015 zal zelfs de CIO zijn geoutsourced."

Ik ben benieuwd hoe hij deze visie onderbouwd en hoe bedrijven hier mee omgaan. Uiteraard komen er nog diverse andere sprekers.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This