Marktonderzoek via weblogs: blogresearch.nl

Blogresearch.nl gaat marktonderzoek doen via weblogs. Als ik het zo lees, dan weten deze mensen waar ze het over hebben:

"Weblogs zijn een afspiegeling van de veranderende maatschappij. De Nederlander wordt mondiger, eist transparantie, wil dat er geluisterd wordt naar hem of haar en vindt dat bedrijven en instellingen zich kwetsbaarder moeten  opstellen. Al deze ontwikkelingen sluiten perfect aan bij de eigenschappen van weblogs. Weblogs vormen daarom een uitstekende informatiebron, over de veranderende consument."

Kijk dat is nou eens klare taal die aansluit bij wat er gaande is. Maar deze mensen komen dan ook uit ‘het veld’: Maro Derksen van Upstream (en natuurlijk marketingfacts.nl), Stephan Fellinger van Blogo Media en Evert Webers van RM Interactive.
Een prima initiatief en perfect getimed. Het is alleen jammer dat de website (nog) niet meer informatie prijs geeft.
Marco, Evert en Stephan, kunnen jullie ons iets meer vertellen over jullie werkwijze en initiatief? In ieder geval succes!

Via marketingfacts.nl

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. mf

  Dank voor je reactie Hans!
  Zoals ik ook op mf heb geschreven, er is niet een universele methodiek en wij pretenderen nu ook zeker nog niet de beste methodiek te hebben om onderzoek te doen via en op weblogs. Wel hebben we een aantal onderzoekconcepten die we de komende periode in de markt zullen gaan testen (ik denk dat ik daarvoor zeker ook nog de medewerking zal vragen van de lezers van Marketingfacts). Twee voorbeelden:
  – Een fabrikant wil een nieuw product of dienst lanceren en wil daarvoor een onderzoek doen onder een bepaalde doelgroep. Dit kun je via traditioneel panelonderzoek doen maar hiervoor kun je ook een (doelgroepgerichte) weblog (of weblogs) inzetten. De wijze van ondervragen zal ook afwijken van de traditionele online vragenlijsten maar zullen veel meer op een weblog-achtige wijze plaatsvinden. Denk daarbij aan de eerder besproken proefpublicatie voor ReclameWeek of de wijze waarop de Microsoft-advertentie de mogelijkheid biedt om te reageren op de advertentie. We zullen hierbij zeker nog ervaring moeten opdoen in welke mate deze wijze van onderzoek doen representatief is, op welke wijze je de vragen stelt en welke weblogs zich hier het beste voor lenen. Uiteraard hebben we hier wel ideeen over maar helemaal uitgekristalliseerd is het zeker nog niet.
  – Een tweede onderzoeksvraag richt zich veel meer op wat er over een merk, product, dienst of campagne wordt geschreven in de blogosfeer. De huidige gratis diensten van o.a. Technorati en Feedster zijn leuk maar te beperkt voor onderzoek. We zijn hierover in gesprek met leveranciers van geavanceerde oplossingen en ook hier geldt dat we nog eea moeten leren.
  Onderzoek op en via weblogs is vooralsnog kwalitatief en aanvullend op bestaande methodieken maar dat in bepaalde omstandigheden (bijv. ontwikkelingsfase van product) voordelen biedt tov andere methodieken. Wij denken dat we door de bundeling van de betrokken partijen de kennis in huis hebben om dit verder te ontwikkelen en goed in de markt te zetten. Of het een succes wordt is uiteraard nog de vraag. Ik heb er alle vertrouwen in anders zou ik er uiteraard niet aan beginnen 😉

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This