Select Page

Het verschil tussen belevenis en ervaring

In het blad Horeca nr. 28/29 van Misset waaruit ik in een eerdere posting al een interview behandelde staat ook een aardig kader waarin het verschil wordt uitgelegd tussen belevenis en ervaring. Hierbij:

"Een belevenis bieden behoort tot de eerste generatie Experience Economy. Een belevenis prikkelt de zintuigen, is opwindend, heeft een hoog fun-gehalte maar zal je niet diepgaand beïnvloeden. Een betekenisvolle belevenis, een ervaring wel (volgens Albert Boswijk)."

Ik heb de kenmerken van een betekenisvolle belevenis even schema/MindMap (.pdf) gezet (klik op het woord schema op te downloaden).

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This