Select Page

Hans on Experience Screencast?

Camtasia_studioJawel! Klik op het plaatje hiernaast (je moet wel wmv aan kunnen). Joepie de poepie!! Doet ie ‘t?
Vandaag aan de slag gegaan met een trial van het pakket Camtasia Studio 3. Daarmee kun je zelf screencasts maken. Ik was al langer gefascineerd door deze manier van informatie overdracht. Vooral die van John Udell zijn bijzonder mooi en onderhoudend. En na een zondagje wandelen op Marken met Marja Verstelle, van het ICLON van de Universiteit van Leiden en hoofdredacteur van de e-learning themasite, wist ik het zeker. Dit wilde ik gaan uitproberen.
Dus aan de slag. Pakket gedownload (iets van 24 mb) en daarna gaat het vrij eenvoudig. Je neemt gewoon je scherm op en je kunt met een normaal microfoontje er bij praten. Het geheel laat zich dan vrij eenvoudig productieklaar maken. Daarna even de files naar TypePad en klaar. Het resultaat zie je hier. In wmv. Of door op het plaatje te klikken.
Natuurlijk nog flink wat oefenen en uittesten, want je kunt veel met het pakket. En ook welke stem je gebruikt, hoe een dergelijke screencast eruit ziet etc.
Maar ik wil wel eens kijken of ik met deze vorm van informatieverstrekking/training wat dingetjes kan gaan maken. Joepie! Weer onderwijzer. Denk maar eens aan uitleg over wat een weblog nu eigenlijk is, RSS, Furl, del.icio.us etc. Genoeg stof. Maar eerst maar eens lekker rommelen met het pakket. En kijken of dit werkt. Snel even posten en kijken of het bij mij werkt.
Laat even horen of en hoe het bij jou werkt. Ik ben razend benieuwd.

Update: beeld is bij scrollen wat wazig. Daarom wat uitgeprobeerd. Bekijk screencast 2.

Technoratie tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

8 Comments

 1. Hans on Experience

  Dank je. Zomaar een probeersel… Heb net de codec geupdated zo dat ik het ook in swf kan produceren. Ik kreeg eerst geen geluid. Mooi spul camtasia.

  Antwoord
 2. Krijn Schuurman

  Hans, ik snap je uitleg niet 🙂
  Het horen binnenkomen van een nieuwe email maakt het trouwens wel heel authentiek!

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Niet zo officieel 😉 Gaat meer om of het werkt! Er komt zometeen een nieuwe versie die minder wazig wordt bij scrollen

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  Zo te zien heb je een goed tool te pakken Hans!

  Antwoord
 5. Hans on Experience

  @fred: ja leuk spul. Ga ik eens goed meer aan de slag. Nu nog een server vinden waar ik het neer kan zetten en snel kan uploaden. Weet jij iets?

  Antwoord
 6. EJ

  Leuke tool. Op licentie of volledig hebben?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This