Blogvangelizing

BoswijkAfgelopen vrijdag was ik te gast bij Albert Boswijk, managing director van European Center for Experience Economy om er te praten aan zijn mogelijke bijdrage aan de E-Day van Emmerce. Ik zit in de adviesgroep dus mag mee kijken en adviseren. Albert en andere sprekers die hij interessant vindt zouden dan hun nieuwe kijk op de experience economy kunnen presenteren. Het was wederom (zoals meestal met Albert) een inspirerende gesprek. Albert heeft zijn medewerking toegezegd (afhankelijk van de precieze timing van de track) en komt deze week met een voorstelletje.
Daarna hebben we het gehad over (hoe kan het ook anders) webloggen. Ik voel me steeds meer een blogvangelizer (is dat en woord?). Ik heb Albert wat uitgelegd over het fenomeen en hem kort wat laten zien. En jawel, Albert wil wellicht ook gaan bloggen. En heeft me gevraagd zijn coach te zijn. Leuk! Op termijn zou die blog uit kunnen groeien tot een blog voor het European Center.
232_3247Ondertussen is Henk Jan Winkeldermaat, hoofdredacteur van het blad FZ, druk in de weer om over te stappen van zijn web-log.nl blogtool naar TypePad met zijn eventbranche weblog. Hij is toch een mooi voorbeeld vind ik van hoe iemand werkzaam bij de traditionele media zich in een sneltreinvaart connect met de nieuwe (digitale) ontwikkelingen. Verder is de Stichting Servant Leadership aan het kijken of we een workshop voor het bestuur kunnen organiseren om naar weblogs als communicatietool te kijken.
Goh, ik vind dit blogvangelizing toch wel leuk. Lijkt weer een beetje op vroeger, als trainer/leraar opereren. Je mag vanalles vertellen over zaken die je interesseren. En als je dan onderstaand mailtje krijg dan kan het eigenlijk niet meer kapot.
De xxx-jes staan in plaats van de prive gegevens. Vond ik wel zo netjes dat zo te doen.

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: xxxxxx
Verzonden: vrijdag 12 augustus 2005
16:02
Aan: Hans Mestrum
Onderwerp: RE:
beleveniseconomie

Beste Hans,

Alles goed?

Ik weet niet of je me nog kunt herinneren, maar ik heb in februari ontzettend
veel hulp van je gehad met mijn afstudeerscriptie.

Ik ben in mei geslaagd met een 9 voor mijn scriptie! Bedankt dus!

Ik heb nu een leuke baan bij xxxxx. Niet veel met evenementen te
maken, maar ik ben wel bezig met een congres van een week te organiseren.

Bedankt nog!

Groeten,

xxxxx

Technorati tags: , , , , , typepad,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Henk-Jan Winkeldermaat

  Hans, als er nog een plekje op de bank bij Albert is, wil ik graag bij jullie volgende gesprek zijn. Beetje meeluisteren met twee inspirerende mannen is nooit verkeerd, beetje fotograferen, beetje filmen.. Hou me op de hoogte (maar dat doe je wel). Thanks voor de posting. HJ.
  (Ik heb die e-mailadres verplichting overigens uitgezet, vind jij dat geen drempelverhogende maatregel om te reageren?)

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  @HJ: email uitgezet? Ik wist niet dat dat kon 😉 Maar ik denk niet dat dat een probleem is voor de lezers. Ikzelf vind het dat op andere blogs niet. Je emailadres wordt immers niet op de blog vermeld en het geeft de auteur van de blog wel de mogelijkheid de ‘conversatie’ ook buiten de blog voort te zetten. Nee ik vind het eerder een voordeel.

  Antwoord
 3. Henk-Jan Winkeldermaat

  Even wat anders, ik doe het even zo.. (mijn e-mail box zit weer vol, en ik zit thuis te werken in de ‘RBI bak’)..
  Ik had me ingeschreven voor de cursus Videoblogging en Podcasting (zie http://www.anmi.nl), blijkt daar te weinig animo voor te zijn. Kreeg dit binnen, weet je dat:
  Geachte heer Winkeldermaat,
  Helaas gaat de cursus Videoblogging & Podcasting wegens gebrek aan inschrijvingen niet door. Daarom wil ik u graag voorstellen aan de cursus Media meets Mobile deel te nemen, u ontvangt 50 euro korting op deze cursus. Natuurlijk kunt u zich ook met korting inschrijven op 1 van onze andere cursussen, voor cursussen van een dag ontvangt u 50 euro korting, een halve dag 25 euro.
  Ik hoor graag van u.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This