Select Page

Onderzoek veiligheid op internet

Driekwart van de Nederlandse bevolking vindt dat het internet sinds vorig jaar minder veilig is. Nederlanders maken zich vooral zorgen over virussen en hackers. Over spam, trojans en wormvirussen is men minder bezorgd.

Dat blijkt uit het veiligheidsonderzoek (pdf) van XS4ALL. De conclusies:

– Bijna iedereen in Nederland met een internetverbinding heeft wel eens te maken gehad met een van de ongemakken en gevaren van het internet (spam, virussen, hackers). Slechts een enkeling is gelukkig genoeg geweest om deze dans te ontspringen.

– De meerderheid van de internetters maakt zich (zeer) grote zorgen over de verschillende aspecten van veiligheid op het internet.

– Driekwart van internettend Nederland heeft het gevoel dat het internet een onveiliger plek is geworden om zich binnen te begeven en dat deze trend zich in ieder geval het komende jaar door zal zetten.

– Bijna iedereen heeft wel eens een ongewenste e-mail ontvangen en ook de perceptie van het risico dat men loopt om spam te ontvangen wordt als (zeer) groot ervaren. Echter, het ontvangen van spam wordt niet als een risico gezien, maar wordt eerder als vervelend ervaren.

– Als we een vergelijking maken tussen virusscan-houders en degenen die een spamfilter hebben geïnstalleerd blijkt tevens dat deze laatste groep relatief ontevreden is over de werking van deze software.

– Ouders met thuiswonende kinderen hebben relatief vaak te maken gehad met virussen via e-mail. Zij hebben daarom ook bijna allemaal een virusscan geïnstalleerd op de computer. Verder maken zij zich beduidend meer zorgen over de veiligheid op het internet.

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This