Select Page

The Scanning Crowd

Bas Schutte is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht voor de opleiding Communicatie– en Informatiewetenschappen. Op zich studeren er natuurlijk rond deze tijd vele studenten af, maar hier toch even wat aandacht voor. Bas heeft nl. op zijn weblog zijn scriptie staan om te kunnen downloaden. Mooie vorm van openheid. Daarbij is het onderwerp dat hij aansnijdt de moeite waard. Hij heeft nl. weblogs als onderwerp genomen en dit heeft geresulteerd in de scriptie: The Scanning Crowd. Hij behandelt daarin weblogs en journalistiek, weblogs en virtuele gemeenschappen en publieke sfeer en weblogs. Daaruit komt een concept voort: The Scanning Crowd (pdf):

“Gedreven door de zoektocht naar informatie scant The Scanning Crowd razendsnel verschillende media en verspreidt ze informatie via diverse weblogs.”

Update: 6 mei 10.00u The Scanned Crowd naar aanleiding van mailtje van Bas Schutte veranderd naar The Scanning Crowd.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This